Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Havn i Vendsyssel har haft vækst syv år i træk

Tirsdag 4. april 2017 kl: 23:13
Af: Redaktionen

Hirtshals Havn har med en omsætning på 76,6 millioner kroner sidste år igen sat omsætningsrekord. Det er syvende år i træk, at havnen på Vendsyssels nordvestlige hjørne har haft omsætningsrekord med udgangspunkt i en organisk vækst


Havnens ledelse kan se tilbage på et år med konstant vækst på kerneforretningsområderne godstransport og landing af fisk. Det er ledelsens forventning, de kommende år også vil være kendetegnet af vækst.


- De seneste års vækst er fortsat i 2016, idet vi samtidig må betegne 2016 som et mellemår i en periode, hvor der er blevet virkeliggjort en række væksttiltag hos havnens samarbejdspartnere og, hvor vi har væsentlige forventninger til realiseringen af de udviklingsinitiativer havnen har sat i søen i 2015 og 2016, siger bestyrelsesformand Anker Laden-Andersen og fortsætter:


- Hirtshals Havn rummer betydelige vækstpotentialer og muligheder for at skabe positive forandringer for erhvervslivet i Skandinavien. Derfor ser vi på havnen stadig flere vækstperspektiver for fremtiden. Derfor har vi over de seneste to år arbejdet intenst med udvikling af såvel eksisterende som nye samarbejdsrelationer. Med realisering af de potentialer Hirtshals rummer, er vi ved at tegne et billede med ganske betydelige perspektiver for fremtiden, og dermed er vores forventning også, at vi kan opfylde de væsentlige og berettigede forventninger, der meldes ud fra havnens ejere - Hjørring Kommune.


Et driftsresultat på linie med foregående år
Hirtshals Havn har i 2016 realiseret et tilfredsstillende regnskabsresultat på 12,4 millioner kroner, der ligger på niveau med de seneste års resultater. Havnens ledelse fremhæver særligt udviklingen i fiskeriet, som efter de seneste to års stagnation har udvist positive udviklingstendenser. Udviklingen er dels en følge af de generelle markedsforhold og dels en konsekvens af de samarbejder der er etableret i Hirtshals og yderligere skal effekten af MSC-certificeringen af Skagerrak-rødspætten tilsvarende tilskrives et bidrag til den positive udvikling.


De seneste års udvikling samt realiseringen af havnens visioner og strategiske initiativer vil betyde, at Hirtshals over de nærmeste år vil rumme en væsentlig erhvervsmæssig udvikling. De helt overordnede perspektiver er transformationen fra havn til intermodalt logistikcenter og fra fiskerihavn til nordeuropæiske logistikcenter for fisk.


Særligt lægges der helt aktuelt fokus på start af godsbanetrafik på kombiterminalen ved havnen og udlejning af erhvervsarealer på landudvidelsen ved havnen, der bliver endeligt færdiggjort i foråret 2017. Yderligere er der væsentlige forventninger til den positive udvikling, der skal følge af den højt profilere indsats i det demersale fiskeri.


Som en direkte forlængelse af den udvikling, Hirtshals Havn har realiseret i 2016, indgår havnen strategiske samarbejdsaftaler med udenlandske havne for yderligere at fremme virkeliggørelsen af Hirtshals Havns vækstpotentialer. Under det netop afholde belgiske statsbesøg underskrev Hirtshals Havn en samarbejdsaftale med Zeebrugge Havn. Aftalen skal styrke båndene mellem havnene og understøtte udviklingen af forretningsmulighederne. Tilsvarende vil andre samarbejdsaftaler blive indgået i den kommende tid.


Hirtshals Havns årsberetning for 2016 kan ses her: 









Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Politiet har beslaglagt knap 3.000 køretøjer
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Havneby i det vestlige Sverige får et elektrisk ladehub
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- Lastbilleverandører sætter fokus på lastvognsmekanikeruddannelsen under DM i Skills
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Lokal entreprenør skal ombygge motorvejstilslutning ved Taulov
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst