Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Trafikken i København er blevet mere intelligent

Torsdag 30. marts 2017 kl: 09:35
Af: Redaktionen

Som en af de første byer i verden har København investeret i systemet MobiMaestro, der gør det nemmere at overvåge, styre og informere om trafikken i hovedstaden. Fra Trafiktårnet ved Dybbølsbro har medarbejdere fra Københavns Kommune et konstant billede af den aktuelle hastighed på de vigtigste veje i byen og kan samtidig se, hvor meget hastigheden afviger fra det normale på strækningen

Hvis man som buspassager eller bilist en dag oplever, at trafikken snegler sig frem med unormal lav hastighed, er trafikmedarbejdere fra kommunen formentlig allerede i gang med at undersøge, hvad problemet skyldes, og om der kan gøres noget for at afhjælpe det. 
 

Bliver afvigelsen på mere end 50 procent bliver vejstrækningen markeret med rødt, og så ved teknikerne, at noget forstyrrer trafikken på netop denne gade. Det kan skyldes øgede trafikmængder, et uheld, dårligt vejr eller et gravearbejde, hvor afspærringen ikke fungerer optimalt. Herefter undersøger teknikerne, om problemet kan mindskes ved hjælp af trafiksignalerne, og om der er brug for at informere trafikanterne. 


Kommunens medarbejdere har allerede i dag muligheden for at ændre på signalerne ved planlagte hændelser. Hvis gravearbejder eller arrangementer forstyrrer trafikken på en vej kan trafiksignalerne på de parallelle gader eksempelvis indstilles så de bedre kan håndtere en stigning i trafikken de pågældende dage. Det giver en smidigere afvikling af trafikken i København.
 

Systemet vil det kommende år løbende blive forbedret, så ændringer i signaler kan ske både hurtigere og mere præcist i forhold til det aktuelle problem. Det vil sikre en endnu bedre afvikling af trafikken.
 

- Trængslen på cykelstier og vejene er et stigende problem i Hovedstaden, fordi der hele tiden kommer flere trafikanter til. Derfor har vi i København investeret 110 millioner kroner i nye trafiksignaler og intelligent trafikstyring, så vi hele tiden kan sikre den mest optimale afvikling af trafikken - også i forbindelse med gravearbejder og arrangementer. Samtidig er det muligt at prioritere fremkommeligheden for buspassagerer og cyklister, så vi får flere til at vælge de grønne transportformer, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).
 

De bedre muligheder for at overvåge og styre trafikken i København har også fået kommunen til at skrue op for informationen til trafikanterne. P4’s trafikværter er for nylig flyttet ind i Trafiktårnet sammen med Københavns Kommune og Vejdirektoratet, så trafikværterne hele tiden kan videreformidle kommunens overblik over den aktuelle trafiksituation og informere bedre om både forudsete og uforudsete hændelser, der giver forstyrrelser af trafikken.
 

Samtidig kommunikerer kommunen direkte til trafikanterne ved hjælp af app’en Trafikken Hovedstaden, hvor de gravearbejder, der kan give væsentlige forstyrrelser af særligt bil- og kollektiv trafik er markeret. Også kommende arrangementer, der kan give forstyrrelser i trafikken, er det muligt at få informationer om. 


App’en er primært målrettet til bilister, da kommunen som hovedregel altid stiller krav om at cyklister og fodgængere kan komme frem i trafikken på trods af gravearbejder. Ambitionen er at give trafikanterne mulighed for at vælge alternative transportformer og ruter gennem byen, når planlagte ting som gravearbejder eller arrangementer forstyrrer trafikken. Endelig kan man som trafikant få informationer via twitter på @trafikhovedstaden.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst