Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Bornholmsk skipper sejlede til Hirtshals med sin slæbebåd

Fredag 24. marts 2017 kl: 08:45
Af: Redaktionen

Skipper Jesper Hansen er ligesom slæbebåden Vitus hjemmehørende i fiskerbyen Tejn på Bornholm. Længere væk fra Hirtshals kan man næsten ikke komme, hvis man skal være inden for Kongerigets grænser. Men alligevel valgte Jesper Hansen Skaga Marine Service i Hirtshals til at udføre en komplet overhaling af motoren på slæbebåden Vitus

Bornholmsk skipper sejlede til Hirtshals med sin slæbebåd
Skaga Marine Service med Preben Mortensen i spidsen står for projektet, der involverer tre mand i tre uger. Hovedmotoren i slæbebåden Vitus -  en Wärtsilä 624TS - har blandt andet fået renoveret topstykker, skiftet lejer og hovedlejer i krumtapakslen samt fået kontrolleret gear. Netop gear er én af kernekompetencerne hos Hirtshals-virksomheden, som også arbejder bredt med service og produktion indenfor såvel det maritime og offshore som industri og kraftværker.


Det handler om tillid
Det er første gang, Jesper Hansen og Preben Mortensen arbejder sammen, men det bliver formentlig ikke den sidste. 


- Hvis motoren ellers vil køre, som den skal, når vi er færdige, så har de jo bestået prøven, kommer det med et lunt smil fra skipper.


Selv om han ikke på forhånd kendte Skaga Marine Service, var valget let. Dels er der det rent praktiske. Vitus skal efter overhalingen direkte til Polen efter en nybygning, der skal videre til et norsk værft. Og så ligger Hirtshals meget bekvemt på halvvejen. Dels - og måske endnu vigtigere - er det et spørgsmål om tillid og troen på, at Skaga Marine Service kan udføre opgaven ordentlig og til tiden. 


Det sidste bliver næppe noget problem. Der er planlagt afsejling fra Hirtshals lørdag, og mandskabet er tæt på at være i mål med det meste.


Dansk flag og besætning
For Jesper Hansen, der har 28 års erfaring indenfor branchen, er der ikke noget alternativ til en dansk serviceleverandør. 


- Vi er en dansk besætning, vi sejler under dansk flag, så selvfølgelig vælger vi en dansk virksomhed, når vi skal have noget lavet, understreger skipperen.


Han og resten af den fem mand store besætning, der også tæller hans kone, en styrmand og to matroser, opererer ellers over hele verden med Vitus. 


Jesper Hansen har ejet slæbebåden Vitur, der er bygget på et finsk værft i 1978, siden 2003. I den tid har de sejlet på både Newfoundland i Canada, Lagos i Nigeria, Sortehavet, Hvidehavet og en del i Middelhavet. Alene turen til Newfoundland og hjem igen tog mere end en måned, med 22 dages sejlads over Atlanterhavet til Esbjerg. 


Kun tre måneder hjemme
Det kræver en temmelig søstærk besætning at manøvrere det knap 26 meter lange fartøj på åbent hav, men faktisk er det farvandene i for eksempel Østersøen og Botniske Bugt, der er de værste.


- Når bare bølgerne er store nok, flyder vi ovenpå som en and på vandet. Det er værre i de indre farvande, hvor bølgerne er mere krappe. Så kan hun godt få snuden under, og vi har da haft vand ind på broen et par gange, fortæller Jesper Hansen.


De mange ture levner kun tre måneder om året, hvor Jesper og hans kone er hjemme på Bornholm. Men ikke for at holde ferie. I stedet står den på vedligehold af skibet, der om foråret blandt andet skal males efter vinterens sejlads i isfyldte farvande, som tærer hårdt på skroget. 
Skipper selv står for så meget af det almindelige vedligehold, som han kan, med god hjælp fra resten af besætningen.


Kursen er klar
Det er en livsstil at sejle slæbebåd, men Jesper Hansen er heldig: Han har sin kone med, og den faste besætning er trofast med kun meget få udskiftninger gennem årene.


Og når det handler om at servicere kunderne, er kursen også klar. For besætningen på Vitus har et motto: Det umulige klarer vi med det samme. Mirakler tager lidt længere tid.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst