Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
DANMARKS REDERIFORENING:

Nye svovlregler skal håndhæves internationalt og effektivt

Tirsdag 21. marts 2017 kl: 12:55
Af: Redaktionen

Miljøorganisationen Det Økologiske Råd er i dag vært ved en konference, hvor implementering og håndhævelse af de internationale svovlregler for skibsfarten drøftes

I 2016 besluttede FN’s International Søfartsorganisation, IMO, at skærpe kravene til svovlindholdet i skibes brændstof. Fra 2020 må brændstoffet derfor højst indeholde 0,5 procent svovl mod 3,5 procent i dag, med mindre skibet anvender ren teknologi som for eksempel en ”scrubber”, der renser udledningerne.  


Der forventes en væsentlig prisforskel på brændstof, der overholder de skrappere svovlkrav og på mere forurenede brændstof. Danske rederier er derfor bekymrede for, at svage led i branchen føler sig fristet af det billigere brændstof, og underbyder deres konkurrenter, der overholder reglerne.


- Med under tre år til, at svovlreglerne gælder for alle skibe uanset, hvor i verden de sejler, haster det med få styr på implementeringen af reglerne. Danske rederier støtter op om de skrappere regler til skibenes svovludledning, da svovlreduktionen vil gavne både sundhed og miljø på hele kloden. Men det er helt afgørende, at reglerne følges op med et effektivt, ensartet og globalt håndhævelsessystem, som indeholder hårde sanktioner overfor rederier, der snyder. Det er den eneste måde, vi kan sikre lige konkurrencevilkår for alle, siger Maria Bruun Skipper, der er underdirektør i Danmarks Rederiforening.


- Ensartet effektiv håndhævelse af de nye svovlregler på globalt plan er afgørende for at sikre de ønskede miljøfordele og for at opretholde konkurrenceevnen for dansk skibsfart. Den mindre svovlforurening vil spare ca. 100.000 dødsfald årligt, så det er en væsentlig miljøgevinst, siger initiativtager til dagens konference, seniorrådgiver Kåre Press, fra Danmarks Økologiske Råd.


Det forventes, at implementering af de globale svovlregler officielt bliver sat på dagsordenen i IMO i år.


- Vi ser gerne, at implementeringen og ikke mindst håndhævelse af de skrappere regler bliver en topprioritet i IMO. Tiden er inde til både at drøfte forskellige metoder til håndhævelse samt de juridiske implikationer af reglerne, siger Maria Bruun Skipper.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Skandinavisk CO2-samarbejde er en vigtig brik i etablering af europæisk CO2-infrastruktur
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Skandinavisk samarbejde om CO2-transport og lagring er faldet på plads
- Udledning af scrubbervand fra skibe bliver forbudt i det danske territorialfarvand
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern
- Havneselskab med tre havne holdt godsomsætningen
- Finsk rederi har åbnet rute mellem Skåne og Polen
- Bornholms største havn nåede rekordomsætning og et resultat over det forventede
- Mobilkran kan løfte 144 ton og øger kapaciteten
- Dansk rederikoncern udvider sit logistiknetværk til Tyrkiet

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst