Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Forbud og restriktioner mod dieseldrevne biler skubber til udviklingen

Mandag 13. marts 2017 kl: 14:17
Af: Redaktionen

Paris vil indføre bæredygtig transport i byen og påtænker at udfase diesel. Fremover skal transporten i den franske hovedstad satse på alternative brændstoffer

Forbud og restriktioner mod dieseldrevne biler skubber til udviklingen
Politikerne i Paris vil iværksættes flere tiltag, der skal udfase transportmidler med dieselmotorer, og foreslår et totalt forbud i 2025. Man har allerede forbudt små dieselkøretøjer indregistreret før 2001 at køre ind i byen. Forbuddet vil blive udvidet med nye tiltag, og transportvirksomhederne i Paris søger derfor aktivt efter alternativer til eksempelvis varelevering med lastbiler og passagertransport. 


Franprix, som er en førende fødevarevirksomhed i den franske hovedstad, har på nuværende en flåde bestående af gasdrevne lastbiler, hvilket udover at reducere støjniveauet også reducerer emissionerne af kvælstofilte og partikler. Flere busvirksomheder, som driver skolebusser for lokalmyndighederne i Paris, er også i gang med at indføre alternative løsninger til diesel.


I København arbejdes der også med at indføre bæredygtige transport. Blandt andet anvendes biogas til drift af byens renovationsbiler, ligesom der er sat enkelte hybridlastbiler ind til støjsvag natdistribution af dagligvarer. 


- Men det er en udfordring at få alle de køretøjer, der færdes i København over på alternative drivmidler. Måske kommer vi til at opleve myndighedskrav i København svarende til det forslag, Paris er i gang med, siger Scania Danmarks salgsdirektør Anton Freiesleben.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst