Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Letbanen i Hovedstaden vil gøre det lettere at komme til og fra Herlev

Fredag 10. marts 2017 kl: 14:40
Af: Redaktionen

Det bliver væsentligt lettere at komme til og fra Herlev med kollektiv transport, når Hovedstadsområdets letbane bliver en realitet. Herlev Kommune forventer også, at letbanen vil bringe liv og udvikling til byen

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) mødtes fornylig med Herlevs borgmester Thomas Gyldal Petersen (S) og hospitalsdirektør for Herlev og Gentofte Hospital, Klaus Lunding for at drøfte perspektiverne for letbanen. Hospitalet i Herlev lagde rammen for drøftelsen om letbanen, da et af letbanens stop kommer til at ligge her.


- Letbanen vil være med til at binde Herlev sammen med resten af Hovedstaden. Den giver et godt alternativ til bilen for alle de mennesker, der bor og arbejder i Herlev og hver dag skal frem og tilbage, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen.


Hun peger sammen med Herlev’ borgmester på, at der er et stort udviklingspotentiale for de byer, der ligger langs den kommende letbane. 


- Herlevborgerne vil se en by, der vokser som konsekvens af letbanen. Vi vil få flere boliger og flere arbejdspladser. En bedre kollektiv trafikbetjening vil være et plus for den kæmpe store arbejdsplads, som hospitalet er, siger hun og bliver suppleret af Herlevs Borgmester, Thomas Gyldal Petersen, der fremhæver hele vækstperspektivet, når det gælder for Herlev’s bymidte og erhvervskvarteret, hvor private investorer står i kø for at være med.


Stor betydning for over en halv million patienter
Letbanen vil også få stor betydning for de over en halv million ambulante patienter, der hvert år skal til og fra hospitalet i Herlev. Der er masser af udvikling i gang på hospitalet, hvor der både bygges nyt Akuthus, Kvinde-Barn Center og Steno Diabetes Center Copenhagen. 


Hospitalsdirektør Klaus Lunding ser frem til, at letbanen får stop ved hospitalet, fordi det får betydning for de mange mennesker, der benytter hospitalet.


- Vi kan kun bifalde, at der kommer en letbane. Det vil gøre det langt nemmere for både patienter, pårørende og medarbejdere at benytte offentlig transport til hospitalet, siger hospitalsdirektør Klaus Lunding.


Letbanen får fire stop i Herlev kommune. Den kommer til at køre langs Ring 3 fra Ishøj til Lyngby og skal efter planen køre sin første tur i 2023. 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Mangel på mekanikere og reservedele påvirker togdriften i det sydlige Jylland
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Antallet af togrejser steg i årets første to måneder
- Passagerer tilbage til busser og tog er emnet på høring på Christiansborg
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Tur i pirattaxi på få kilometer kostede en del tusinde kroner
- Fredag 12. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Rutesektor har fået ny næstformand
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
- Fremtidens kollektive transport er kommet tættere på i Nordjylland
- Regionale buslinier i Hovedstaden skifter til el-drift

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst