Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
MARKEDSANALYSE:

Ny kombiterminal bør ligge i Køge

Fredag 10. marts 2017 kl: 12:30
Share  


Af: Redaktionen

11 store danske og udenlandske transport- og logistikvirksomheder peger i en ny markedsanalyse på, at en ny kombiterminal, der kan flytte gods fra vejnettet til skinner, og omvendt, vil ligge godt i Køge. Markedsanalysen peger også på, at der er behov for en international kombiterminal i Køge

Markedsanalysen er udarbejdet af Realise ApS for Fonden Femern Belt Development. En placering i Køge vil give transport- og logistikvirksomheder let adgang til omkring fire millioner forbrugere i Øresundsregionen. 


Et flertal af de interviewede virksomheder i markedsanalysen fremhæver blandt andet nærhed til det europæiske motorvejsnet, let adgang til Køges erhvervshavn, den kommende Femern Bælt-forbindelse og godstransportkorridoren fra Helsinki i nord og Sicilien i syd, som vigtige parametre for at vælge Køge. 


Virksomhederne fremhæver også, at Køge ligger på København-Ringstedbanen, den veludbyggede vejinfrastruktur i og omkring Køge samt adgangen til Skandinavisk Transport Center.


Køge er porten til mange 
Køge har mulighed for at blive et knudepunkt for logistik i Nordeuropa. Skal det ske, er der brug for, at de betydeligt stigende mængder jernbanegods, der ventes, når Femern Bælt forbindelsen åbner, kan lastes effektivt om i Danmark. 


Analysen viser, at der er brug for handling nu, hvis ikke chancen skal glide Køge af hænde. Dertil kommer, at en kombiterminal vil skabe vækst og arbejdspladser og spiller direkte ind i den grønne dagsorden. Transport på skinnerne tager noget af presset motorvejen - og er en mere CO2-venlig transportform, end lastbiltrafik - især på et skinnenet, hvor lokomotiverne kører på el.


- Det er vigtigt, at vi regionalt udnytter de nye muligheder for at skabe vækst og arbejdspladser som den nye infrastruktur i Østdanmark giver os. Det handler om at vise rettidig omhu og sørge for, at vi er helt fremme i bussen og ikke overlader initiativet til svenskerne og tyskerne, som i givet fald nok skal formå at udnytte mulighederne. En kombiterminal ved Køge er en mulighed for vækst og arbejdspladser, vi ikke må forpasse, siger formanden for Femern Belt Development og borgmester i Lolland Kommune Holger Schou Rasmussen.


Borgmesteren i Køge Kommune, Flemming Christensen, er tilfreds mes markedsanalysens resultater, der viser, at transport- og logistikerhvervet efterspørger en kombiterminal ved Køge. 


- Det viser endnu en gang, at Køge Kommune er godt på vej til at blive et regionalt kraftcenter. Nu vil jeg appellere til de ansvarlige politikere og embedsfolk om at kigge seriøst på muligheden for at anlægge en ny international kombiterminal i forbindelse med den nye bane mellem København og Ringsted og med en senere mulighed for tilkobling til den faste Femern Bælt forbindelse, siger han.


Transport- og logistikvirksomhederne i markedsanalysen forventer, at en ny international kombiterminal ved Køge ugentligt kan omsætte gods svarende til 18 godstog med hver 36 vogne i begge retninger.


Interesserede kan se markedsanalysen her:


Klik venligst

© Copyright 2017 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Den hurtigste vej mellem Danmark og Norge skal have en nye færge
- Havnen er basis for over 10 procent af arbejdspladserne i Aalborg Kommune
- Chauffører fra Vejen finder vejen i to nye DAF’er med kran
- Brancheorganisation inviterer til Transportens Dag
- Transportmand har rundet de 60
- Transportministeren besøger transportorganisation i Padborg
- Den politiske sæson nærmer sig
- Transportorganisation opruster sin arbejdsmarkedspolitisk indsats
- Lastbilchauffør opdagede sin skrældede bil - og ringede til politiet
- Transportvirksomhed i Padborg har fået ny direktør
- To transportvirksomheder kører sammen
- Politiet registrerer flere spritulykker om sommeren

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst

Klik venligst