Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
RAPPORT FRA ERHVERVSMINISTERIET:

EU’s indre marked har givet Danmark en økonomisk gevinst på 100 milliarder kroner

Mandag 6. marts 2017 kl: 12:34
Af: Redaktionen

En ny rapport, som konsulentvirksomheden Højbjerre Brauer Schultz, der markedsfører sig som uafhængig rådgiver til offentlige myndigheder, interesseorganisationer, private virksomheder og internationale organisationer, har udarbejdet for Erhvervsministeriet, viser, at EU’s indre marked er en stor gevinst for Danmark. Ifølge rapporten giver det indre marked Danmark en gevinst i form af fem procent højere BNP og en årlig merindtægt på omkring 65.000 kroner for en gennemsnitsfamilie med ejerbolig

- Denne her rapport understreger, at ved at være en del af EU's indre marked, stiller vi vores virksomheder bedre og gør vores borgere rigere. Vi har derfor en fælles opgave i at sikre, at det indre marked også fremadrettet er velfungerende og attraktivt, så vi alle sammen kan nyde godt af gevinsterne ved at handle med hinanden, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og fortsætter:

- Dansk økonomi er stærkt afhængig af, at vi kan afsætte vores varer og services i EU’s indre marked. Danske virksomheder har adgang til 500 millioner forbrugere på samme vilkår som på det danske marked, og det er godt for væksten og for at skabe arbejdspladser. Derfor har vi brug for det indre marked og for at fastholde det samarbejde, der har givet os så mange gevinster.


Ifølge rapporten var 578.000 danske arbejdspladser i 2014 direkte knyttet til eksporten af varer og services til andre lande i EU’s indre marked. Det svarer til knap 21 procent af den samlede beskæftigelse i Danmark.


Højbjerre Brauer Schultz har udarbejdet analysen for Erhvervsstyrelsen med henblik på at undersøge den økonomiske betydning af det indre marked for Danmark. Analysen består af henholdsvis en kortlægning af de økonomiske aktiviteter i Danmark, som er relateret til det indre marked, en kvantificering af det indre markeds betydning for beskæftigelse og værdiskabelse i Danmark, samt en kontrafaktisk analyse, der estimerer hvordan dansk økonomi ville have set ud, hvis Danmark ikke var en del af det indre marked, men alene baserede sig på frihandelsaftaler. 


Interesserede kan se rapporten her:





Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- Region og kommuner har spillet ud med fælles ønsker på trafikområdet
- Bropiller til ny jernbanebro bliver støbt direkte i havet
- Mandskab på Limfjordshavn løftede containerandelen til ny højde
- El-tog på Fyn får energi fra ny fordelingsstation i Marslev
- Rekordmange personer rejste over Øresund i 2023
- Trafikstyrelsen inviterer til konference om jernbanesikkerhed
- Ny og højere bro over bane på Vestsjælland skal erstatte lav bro

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst