Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Indenrigsflytrafikken til og fra Aalborg kom højere op

Onsdag 1. marts 2017 kl: 16:00
Af: Redaktionen

For 16. måned i træk melder Aalborg Lufthavn om fremgang i indenrigstrafikken. Sammen med en kraftig vækst i chartertrafikken med en forventelig tilbagegang i udenrigstrafikken kom Aalborg Lufthavn samlet set fornuftigt ud af februar

Februar sidste år havde 29 dage på grund af skudåret og det gav en samlet passagertrafik på 108.883 rejsende. I år endte februar med det normale antal dage på 28 på 106.408 rejsende. Opgjort pr dag blev februar i år dermed bedre end februar sidste år.

 
Indenrigstrafikken viste en fremgang på 4,6 procent i februar 2017 i forhold til samme måned sidste år. I februar 2017 fløj der 67.693 passagerer til og fra København mod 64.739 i februar 2016. Chartertrafikken gik frem med 10,2 procent i forhold til samme måned sidste år, idet 16.198 fløj til og fra Aalborg Lufthavn i februar 2017 mod 14.700 i februar 2016.
 

- Februar viser endnu engang en markant fremgang i indenrigstrafikken - faktisk for 16. måned i træk – det er et stærkt produkt, og sammen med fremgangen i chartertrafikken, er det en tilfredsstillende udvikling i Aalborg Lufthavn, siger Søren Svendsen, der er direktør i Aalborg Lufthavn.


Godt nyt for udenrigstrafikken
Tallene for udenrigstrafikken i februar 2017 viser en forventet tilbagegang på 23,5 procent. 22.517 passagerer fløj direkte fra Aalborg Lufthavn til udlandet i forhold til samme måned sidste år, hvor dette tal var 29.444.


Men der er grund til optimisme. Hollandske KLM satte midt i februar en fjerde afgang ind på selskabet rute mellem Aalborg og Amsterdam, hvilket er fem uger tidligere end først planlagt. Endvidere blev det offentliggjort, at lavprisflyselskabet Ryanair fra Irland sidst i oktober begynder at flyve til og fra Aalborg Lufthavn med tre ugentlige afgange til lufthavnen i Stansted ved London. Endvidere blev det også meldt ud at Norwegian 28. marts indsætter en tredje ugentlig afgang til lufthavnen i Gatwick - også ved London.
 

- På udenrigsområdet går vi en spændende tid i møde. Udover de senest offentliggjorte nyheder, så ser vi meget frem til 26. marts, hvor SAS åbner ruten til Oslo med fem afgange om ugen, og lige så mange retur - til glæde for såvel erhvervslivet som turismen, siger Søren Svendsen.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Fagforbund taber sag mod ground handling-selskab
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- Stort batteri i Maglebylille skal lagre strøm til lufthavn på Amager
- Bombehunde kan sniffe en hel lastbiltrailer for sprængstoffer på få sekunder
- Lufthavn på Als udvider ledelsen
- Lufthavn løftede overskuddet op til knap 400 millioner kroner før skat
- Islandsk lavprisflyselskab havde en ret god februar
- SVM-Regeringen giver tilskud til indenrigsflytrafik
- Sydnorsk fjordby får flyforbindelse til København

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst