Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Myndighederne i Tyrol indfører ny miljøvignet

Mandag 27. februar 2017 kl: 12:04
Af: Redaktionen

Hvis man vil udføre transporter i Tyrol i Østrig efter 1. maj i år, bør man være opmærksom på, at der træder en ny mærkningsforordning om udstødningsgasser i kraft. Udenlandske miljømærker bliver ikke accepteret af de østrigske myndigheder

Den nye forordning medfører, at stort set alle lastbiler, der kører på Inntal-motorvejen mellem Kufstein og Zirl, skal være forsynet med en miljøvignet, der dokumenterer euronormen på lastbilens motor. Motorvejen er meget benyttet af vognmænd, der udfører godstransport mellem Nordeuropa og Italien via Brennerpasset.


Der er mange indskrænkninger i trafikken på Inntal-motorvejen. Nogle køretøjer, afhængig af deres euronorm, er undtaget indskrænkninger. Men de skal så til gengæld mærkes.


På delstrækningen på A12 Inntalautobahn (Kufstein - Zirl i begge retninger) er det fra 1. maj til 31. oktober forbudt at køre med lastvogne med en totalvægt på over 7,5 ton. Forbuddet gælder fra klokken 22 den ene dag til klokken 5 næste morge samt på søn- og helligdage fra klokken  23 til klokken 5.


Fra 1. november til 30. april gælder forbuddet fra klokken 20 til klokken 5, samt på søn- og helligdage fra klokken 23 til klokken 5.
 

Kørsel med køretøjer, som opfylder Euro 6-normen, er ikke omfattet af forbuddet, forudsat at euronormen fremgår af et mærke på køretøjet eller alternativt, at det i en overgangsperiode kan dokumenteres ved hjælp af dokumenter i køretøjet. 
 

Pr. 1. maj bliver mærkningskravet til tunge køretøjer skærpet. Tunge køretøjer med motorer, der er klassificerede efter Euronorm III, IV, V og VI, skal herefter være udstyret med et godkendt skilt, som koster 2,50 Euro.


De østrigske myndigheder gør i den forbindelse også opmærksom på, at eventuelle udenlandske miljømærker ikke har nogen gyldighed i Østrig.  




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst