Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

ABB sætter strøm til busserne i Luxembourg By

Mandag 13. februar 2017 kl: 23:58
Af: Jesper Christensen

ABB-koncernen, der blandt andet er aktiv inden for elektriske systemer til opladning af busser, har installeret to hurtig-opladere ved centralstationen i Luxembourg By. Opladerne er baseret på OppCharge-standarden, der er et åbent interface for automatisk opladning af eksempelvis busser fra de forskellige leverandører, der bruger standarden i pantograferne på tagene af deres el-busser eller el-hybridbusser til at koble på strømforsyningen

ABB sætter strøm til busserne i Luxembourg By
De to hurtigopladere blev åbnet 10. februar og vil levere strøm ti fem el-hybridbusser fra Volvo Busser. Busserne vil kunne lades fuldt op med 150 kW el-kraft p mellem tre og seks minutter, mens de holder på endestationen af deres rute.


ABB peger på, at opstillingen af de to ladere er sket på rekordtid. Fra ABB modtog ordren i maj sidste år til laderne var klar til brug i daglig drift, er der kun gået ni måneder. Det betegner ABB som godt gået, da det har været en udfordrende opgave at projektere opstillingen, producere opladerne og opstille dem og indkøre dem på den travle station i Luxembourg By. Derudover skulle chauffører og andet personale oplæres i brugen af opladerne.


ABB’s hurtigladere i Luxembourg By er forbundet trådløst til interenttet, så de kan fjernbetjenes og diagnostiseres og opdateres, der der er ny software.


Da el-teknologien til transportområdet er i en løbende udvikling - nogle vil måske betegne udviklingen som rivende - vil batterierne i el-hybridbusser og i rene el-busser blive større - måske ikke i omfang, men så i kapacitet. Det betyder behov for mere kraft ved opladning. ABB’s modul-opbyggede ladesystem og stationer er designet til at kunne opgraderes til at kunne levere 300 kW eller 450 kW, når behovet opstår.


Luxembourg By er hjemby for mange EU-institutioner og center for mange banker. Luxembourg By har omkring 160.000 menesker, der pendler ind og ud af byen dagligt, og har som mål at investere i bæredygtig transport for at begrænse miljøpåvirkningen og trafikken.


Luxembourg By har som overordnet mål at skære CO2-udledningen ned med mindst 20 procent i 2020. Siden 2010 har ABB solgt omkring 5.000 hurtigladestationer til personbiler rundt om i verden.


Gennem de seneste måneder har ABB indgået aftaler om levering af OppCharge ladestationer for el-hybridbusser og rene el-busser i Bertrange (Luxembourg), Göteborg (Sverige) og Namur (Belgien). 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Mangel på mekanikere og reservedele påvirker togdriften i det sydlige Jylland
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Antallet af togrejser steg i årets første to måneder
- Passagerer tilbage til busser og tog er emnet på høring på Christiansborg
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Tur i pirattaxi på få kilometer kostede en del tusinde kroner
- Fredag 12. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Rutesektor har fået ny næstformand
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
- Fremtidens kollektive transport er kommet tættere på i Nordjylland
- Regionale buslinier i Hovedstaden skifter til el-drift

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst