Klik venligst  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

ABB sætter strøm til busserne i Luxembourg By

Mandag 13. februar 2017 kl: 23:58
Share  


Af: Jesper Christensen

ABB-koncernen, der blandt andet er aktiv inden for elektriske systemer til opladning af busser, har installeret to hurtig-opladere ved centralstationen i Luxembourg By. Opladerne er baseret på OppCharge-standarden, der er et åbent interface for automatisk opladning af eksempelvis busser fra de forskellige leverandører, der bruger standarden i pantograferne på tagene af deres el-busser eller el-hybridbusser til at koble på strømforsyningen

ABB sætter strøm til busserne i Luxembourg By
De to hurtigopladere blev åbnet 10. februar og vil levere strøm ti fem el-hybridbusser fra Volvo Busser. Busserne vil kunne lades fuldt op med 150 kW el-kraft p mellem tre og seks minutter, mens de holder på endestationen af deres rute.


ABB peger på, at opstillingen af de to ladere er sket på rekordtid. Fra ABB modtog ordren i maj sidste år til laderne var klar til brug i daglig drift, er der kun gået ni måneder. Det betegner ABB som godt gået, da det har været en udfordrende opgave at projektere opstillingen, producere opladerne og opstille dem og indkøre dem på den travle station i Luxembourg By. Derudover skulle chauffører og andet personale oplæres i brugen af opladerne.


ABB’s hurtigladere i Luxembourg By er forbundet trådløst til interenttet, så de kan fjernbetjenes og diagnostiseres og opdateres, der der er ny software.


Da el-teknologien til transportområdet er i en løbende udvikling - nogle vil måske betegne udviklingen som rivende - vil batterierne i el-hybridbusser og i rene el-busser blive større - måske ikke i omfang, men så i kapacitet. Det betyder behov for mere kraft ved opladning. ABB’s modul-opbyggede ladesystem og stationer er designet til at kunne opgraderes til at kunne levere 300 kW eller 450 kW, når behovet opstår.


Luxembourg By er hjemby for mange EU-institutioner og center for mange banker. Luxembourg By har omkring 160.000 menesker, der pendler ind og ud af byen dagligt, og har som mål at investere i bæredygtig transport for at begrænse miljøpåvirkningen og trafikken.


Luxembourg By har som overordnet mål at skære CO2-udledningen ned med mindst 20 procent i 2020. Siden 2010 har ABB solgt omkring 5.000 hurtigladestationer til personbiler rundt om i verden.


Gennem de seneste måneder har ABB indgået aftaler om levering af OppCharge ladestationer for el-hybridbusser og rene el-busser i Bertrange (Luxembourg), Göteborg (Sverige) og Namur (Belgien). 
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- EU støtter Femern Bælt-forbindelsens banedel
- Færgerederi skabte rekordresultat efter kapacitetsudvidelse
- Movia indgår rammeaftale om udstyr til stoppesteder
- DSB giver ekstra kompensation til sjællandske pendlere
- Skinnerne ligger i ring under København
- Europæisk tankkort kan bruges hos norskejet olieselskab
- Brintbranchen holdt årsmøde i medvind
- Magasinet Bus 4 - 2018 er udkommet
- Dansk rederi bygger nyt skib til Den Engelske Kanal
- Nordens travleste buslinje og fylder et år med nyt navn
- Fører af varebil kørte ind i bus - og blev livsfarligt kvæstet
- Bussen kørte cykeltyv frem til politiet

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst