Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Fragtskib sejlede på grund ved Fyns Hoved

Søndag 12. februar 2017 kl: 23:10
Share  


Af: Redaktionen

Den lokale beredskabsstab hos Sydøstjyllands Politi har hele dagen overvået situationen i forhold til eventuel olieforurening på Endelave og ud for Jyllands østkyst mellem Horsens og Vejle fjorde. Baggrunden er, at et portugisisk fragtskib fredag aften stødte på grund ud for Fyns Hoved og slog ved den lejlighed hul i tanke, der indeholdt olie

I løbet af lørdag og søndag har myndighederne modtaget nogle få oplysninger fra borgere, der har konstateret olie på Endelaves kyst og i As Vig på Jyllands østkyst.


Sydøstjyllands Politi har haft en indsatsleder ude for at se på forholdene. Indsatslederenkonstaterede også olie på kysten.


Søndag sidst på dagen vurderes det på baggrund af de foreliggende oplysninger samt vejr og vindforhold, at der formentligt vil være tale om en overskuelig forurening med overskuelige miljømæssige konsekvenser.


Der er ikke en konkret bekæmpelsesindsats i gang på nuværende tidspunkt, idet der ikke er noget konkret sted at sætte ind. Myndighederne overvåger situationen og er klar til at sætte ind, hvis olie rammer kysterne i et omfang, der skal bekæmpes.


Det er ikke fastlagt, at den konstaterede olie stammer fra det grundstødte skib, men Sydøstjyllands Politi undersøger sagen med henblik på at vurdere om det eventuelt skal gøres strafansvar gældende mod nogen i anledning af olien i naturen.


Den omtalte olie er tilsyneladende heavy fuel, men omfanget af den i naturen kendes ikke. Efter de vind - strømforhold, der er i området vurderes det forsat, at det højest sandsynligt er Endelave og østkysten mellem de to fjorde, der eventuelt vil blive ramt af olieforurening. Det kan dog ikke på nuværende tidspunkt afgøres med sikkerhed.


Derfor følger myndighederne udviklingen og placerer fra morgenstunden mandag ressourcer på strategisk relevante steder med henblik på at kunne sætte hurtigt ind, hvis det måtte vise sig nødvendigt.


Den lokale beredskabsstab består i denne situation af Sydøstjyllands Politi, der koordinerer indsatsen, Beredskabsstyrelsen , det kommunale beredskab og kommunernes miljøberedskab. De berørte kommuner er Hedensted og Horsens kommuner.


På de to kommuners web-sider kan man finde oplysninger om, hvordan man som borger skal forholde sig ved fund af olie.
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportkoncern i Esbjerg kom ud af 2017 med underskud
- Rejsegilde på Hirtshals Havn blev markeret med borgmesterord
- Danske Rederier har fået ny formand
- Pirater plager stadig ved Øst- og Vestafrikas kyster
- Den nye verdenshandel er sat på programmet
- Grønlandsk rederi kom ud af 2017 med røde tal
- EU-forslag vil forenkle skibsrapportering
- FN’s maritime organisation sagde ja til nye ruter i Kattegat og Skagerrak
- Transportkoncern investerer i 240 veksellad
- Den svenske handelsflåde skrumpet ind
- Vision skal sætte retningen for en ny havnelov
- Rederikoncern sejlede gennem første kvartal med underskud

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst