Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Folketinget sætter penge af til letbane-undersøgelser i Brabrand

Fredag 10. februar 2017 kl: 11:41
Af: Redaktionen

Nyt trafikforlig sikrer penge til forundersøgelserne af næste letbaneetape i Aarhus. Etapen skal skabe en ny trafikterminal i Brabrand i den vestlige del af Aarhus og sætte nye bydele på letbanenettet

Et flertal af Folketingets partier - Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Radikale og SF - har indgået en aftale om den kollektive trafik i Danmark, der blandt andet sætter gang i miljøundersøgelserne og de detaljerede forundersøgelser af en letbanelinje fra Aarhus Ø til Brabrand. Forligspartierne har afsat 40 millioner kroner til forundersøgelser og VVM undersøgelse af den nye etape samt forundersøgelser af en ny terminal i Brabrand, der kobler letbanen op på regionaltog, fjerntog og busser.
Aarhus’ rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz (S) er glad for Folketingets ønske om at støtte forundersøgelserne.


- Det er glædeligt, at vi har et flertal i Folketinget, der gerne vil hjælpe Aarhus og Østjylland til at skabe en mere velfungerende og effektiv byregion, der udleder mindre CO2 og bliver bedre til at genere vækst og arbejdspladser, siger Kristian Würtz.


Aarhus Kommune har gennemført en række forudgående høringer og er klar til snart at sætte gang i VVM-undersøgelserne, der forventeligt vil tage mere end et år.


- Om få måneder åbner vi Danmarks første letbanestrækning, og det er enormt vigtigt, at vi nu kan komme i gang med forberedelser af næste etape. Letbanen er en vigtig del af fremtidens østjyske byregion, og derfor er det også fremsynet af Folketinget, at man gerne vil lave forundersøgelser af en ny station i Brabrand, der skal skabe nye effektive forbindelser mellem togtrafikken og det aarhusianske trafiknet, siger Kristian Würtz.


Letbanens anden etape går fra Aarhus Ø gennem den indre by og til en ny trafikterminal i Brabrand via Hasle Torv og Gellerup. Samtidig forbinder den Letbanens første etape i Lisbjerg med Hinnerup i Favrskov Kommune og et stort park and ride anlæg ved Motorvej E45.


Det forventes, at etapen med tiden vil betjene 100.000 indbyggere og 60.000 arbejdspladser. Etape 2 forventes at blive omkring 20 kilometer lang.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Mangel på mekanikere og reservedele påvirker togdriften i det sydlige Jylland
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Antallet af togrejser steg i årets første to måneder
- Passagerer tilbage til busser og tog er emnet på høring på Christiansborg
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Tur i pirattaxi på få kilometer kostede en del tusinde kroner
- Fredag 12. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Rutesektor har fået ny næstformand
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
- Fremtidens kollektive transport er kommet tættere på i Nordjylland
- Regionale buslinier i Hovedstaden skifter til el-drift

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst