Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Virksomheder vil samarbejde om at sætte strømstik op langs motorvejsnet

Onsdag 8. februar 2017 kl: 11:15
Share  


Af: Redaktionen

Den danske elbiloperatør Clever indgår et strategisk samarbejde med den internationale energikoncern E.ON SE, der har hovedsæde i Esseni Tyskland. De to parter har en fælles ambition om at etablere et europæisk netværk af ultra-hurtiglade stationer (150 kW+) til elbiler langs det primære motorvejsnet og opfordrer andre aktører til at bakke op om projektet

Virksomheder vil samarbejde om at sætte strømstik op langs motorvejsnet
Casper Kirketerp-Møller, CEO i Clever og Frank Meyer, Senior Vice President B2C & Innovation i E.ON.
De to partnere har begge ekspertise og erfaring med at bygge, drive og servicere infrastruktur til elbiler i Nordeuropa. Ambitionen er at sætte hundredvis af ultrahurtige lade-stationer op langs det overordnede motorvejsnet med en afstand på mellem 120 og 180 km. Clever og E.ON har en visionen om at indtage en ledende position, når det gælder Europas fremtidige transportsystem og ønsker derfor nu i samarbejde at etablere Europas første og største netværk af ultra-hurtigladere til elbiler. Den første ultra-hurtiglade station opsættes senere i år. De to partnere er allerede i dialog med en række aktører for at få flere partnere ombord i projektet.


Både timingen for og etableringen af det nye strategiske samarbejde tager afsæt i europæiske bilisters stigende efterspørgsel efter nye og bæredygtige transportformer og det faktum, at mange bilproducenter allerede inden for de næste par år planlægger at sende nye elbiler på markedet, der både tilbyder længere rækkevidde og forbedret batteriteknologi, som vil kræve hurtigere opladning. I de kommende år ventes antallet af elbiler på de europæiske veje at stige drastisk samtidig med, at flere europæiske lande også politisk arbejder for at mindske CO2-udledningen fra transportsektoren.


- Skal vi omstille transportsektoren og få flere mennesker til at køre i elbil, er det en forudsætning med et pålideligt netværk af ultra-hurtiglade stationer på tværs af grænser. Bilproducenterne begynder snart at levere elbilerne i stort antal med større batterier og længere rækkevidde, og vi vil bruge vores nordiske erfaring med at etablere og drive ladestationer og udvikle ladeløsninger - så det også kommer europæiske elbilister til gavn. Vores samarbejde med E.ON SE, der er et af Europas største energiselskaber, er et vigtigt skridt i forhold til at realisere vores mål om at accelerere fremtidens mobilitet,” siger Casper Kirketerp-Møller, der er administrerende direktør i Clever.


Clever og E.ON håber, at den fælles ambition vil føre til, at de to parter kan etablere den første sammenhængende infrastruktur af ultra-hurtiglade stationer i Europa. 


- Et netværk i denne størrelsesorden kræver ikke bare et solidt økonomisk grundlag og ekspertise, det bliver også en reel game-changer i forhold til at øge efterspørgslen på elbiler, ligesom det vil accelerere udbredelsen af grønne og bæredygtige transportformer. Ambitionen matcher vores strategi om at gøre grønne transportformer så tilgængelige som muligt for vores kunder. Ved at samarbejde med Clever får vi samtidig adgang til deres solide erfaring og innovative kundetilgang til grøn transport, siger Frank Meyer, der er Senior Vice President B2C & Innovation fra E.ON’s hovedkontor i Essen.


Ambitionen er at binde de største byer i Europa sammen med et net af ultra-hurtige ladestationer, som kan servicere fremtidens elbiler. I første omgang vil ladestationerne tilbyde en ladekapacitet på 150 kW med en modulær opgraderingsmulighed, der kan øge kapaciteten til 350kW, når teknologien tillader det.


Ladestationerne kan oplade et batteri med en rækkevidde på 400 kilometer i løbet af 20-30 minutter og ladetiden vil med tiden blive mindre i takt med, at ladekapaciteten øges og nye teknologier udvikles.


At bygge ny infrastruktur er en stor opgave, der kræver store investeringer og adgang til de rette placeringer. Derfor er Clever og E.ON koncernen i dialog med en række aktører fra transportsektoren og andre interesserede parter, der opfordres til at tage del i og være med til at udrulle Europas første netværk af 150 kW ultra-hurtige ladestationer.


Om Clever
  • Clever har siden 2009 etableret et sammenhængende ladenetværk i Danmark, Sverige og Nordtyskland med en oppetid på 99,4 procent, som består af over 1.000 ladepunkter, der passer til alle elbiler
  • Clever er blandt andet kendt for sine forskellige partnerskaber i bilbranchen og udviklingen af kundefokuserede ladeløsninger, som for eksempel Clever Unlimited
  • Clever i Danmark er ejet af energiselskaberne SEAS-NVE, SE, NRGi, Eniig og Energi Fyn. Clever Sverige blev etableret i 2015.

Om E.ON SE
  • E.ON SE er et internationalt energiselskab med 33 millioner kunder og aktiviteter i over 30 lande. Sammen med partnere udvikler og tilbyder E.ON bæredygtige og energieffektive energiløsninger, der bidrager aktivt til den grønne omstilling
  • I Danmark råder E.ON eksempelvis over mere end 1.200 offentlige ladepunkter og 39 hurtigladere til elbiler
  • E.ON registrerede i 2016 over 300.000 individuelle opladninger. Med udgangspunkt i kundens behov udvikler E.ON for eksempel e-Mobility løsninger
  • E.ON har også etableret ladeløsninger i Sverige og England og udviklet en række skræddersyede løsninger og prismodeller til både kommuner og individuelle kunder
  • Sammen med platformen, E-Clearing.net, kan elbilister tilgå E.ONs ladestandere direkte fra deres bilers navigationssystemer.

Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Kinesisk producent af ny-energi-køretøjer skal levere lastbiler i Brasilien
- Europa skal blive bedre til at genanvende affald
- Hollandsk koncern sætter strøm til en DAF
- Aarhus Sporveje indsætter fire el-busser
- Operatør i Hamburg vælger el-busser fra Tyskland og Polen
- Volvo Trucks sætter strøm til endnu en distributionsbil
- Danmark skal sikre klimavenlig biomasse i energisystemet
- Busoperatør renser motorer og partikelfiltre med brint
- Sveriges regering giver 100 millioner kroner til udvikling af biobrændstof til fly
- Svensk forsker har set på to veje for el-veje
- El-vej åbner for fossilfrie vejtransporter
- Grøn omstilling af transporten er nødvendig

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst