Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Rederikoncern endte 2016 med et solidt kvartalsregnskab

Tirsdag 7. februar 2017 kl: 12:24
Af: Redaktionen

Den danske rederikoncern DFDS, der blandt andet sejler med fragtfærger mellem Danmark og England og mellem Danmark og Litauen, har fremlagt resultatet for det sidste kvartal sidste år og for hele året. Kvartalsresultatet viste en fortsat fremgang på godsmængder og omsætning - det samme viser det samlede resultat for 2016

DFDS oplyser, at resultatet for det sidste kvartal sidste år før særlige poster og skat steg med 50 procent til 268 millioner kroner. 


For hele 2016 gælder det, at DFDS kom ud med et resultat på 2.588 millioner kroner før skatter og afskrivninger. Det er en fremgang på 27 procent.

Resultatet før skat blev på 1.600 millioner kroner i 2016, hvilket er 48 procent over niveauet for 2015, hvor resultatet før skat var på 1.079 millioner kroner.


Ud fra kvartalsresultatet og det samlede resultat for 2016 vurderer DFDS, at 2017 vil byde på en omsætningsvækst på 4 procent, et resultat før skatter og afskrivning - EBITDA - på mellem 2,6 og 2,8 milliarder kroner, og investeringer på 900 millioner kroner plus en forventet betaling på 800 millioner kroner for to færger, der sejler på Den Engelske Kanal.


- Vi løftede indtjeningen betydeligt i løbet af 2016, men forsætter ufortrødent vores jagt på forbedringer. Vi ser især frem til at udforske digitale muligheder for at forbedre kundetilfredsheden og effektiviteten af driften, siger Niels Smedegaard, der er administrerende direktør i DFDS.


DFDS's bestyrelse har i lyset af det højere indtjeningsniveau og tilpasning af den finansielle gearing til politikken for kapitalstruktur og udlodning besluttet at øge udlodningen til aktionærerne. Udbyttet foreslås øget med 33 procent til 8,00 kroner pr. aktie. Desuden igangsættes to aktietilbagekøb på i alt op til 800 millioner kroner med afslutning henholdsvis 21. februar og 15. august. 





Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst