Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Kommunalt busselskab startede på forkert grundlag

Onsdag 8. februar 2017 kl: 08:00
Af: Redaktionen

Horsens Kommune handlede ikke efter bogen i deres overtagelse af et konkursramt busselskab. Det har Arbejdsretten afgjort. Der var tale virksomhedsoverdragelse, og den kommunale busselskab skal nu betale chaufførernes tilgodehavende løn.

I maj 2014 gik Østbirk Turist A/S konkurs. Selskabet havde indtil da varetaget buskørslen i Horsens Kommune, som derefter valgte selv at stå for busdriften. Inden for et døgn efter konkursen købte Horsens Kommune busserne fra Østbirk Turist A/S via en mellemmand. Derefter ansatte kommunen – stadig inden for et døgn - alle chaufførerne på ringere vilkår og overtog selv kørslen med blandt andet handicappede børn og unge. Det skriver Fagbladet 3F.


Men den går ikke altså ikke. Arbejdsretten har afgjort, at det ikke var en handel med et konkursbo, men en virksomhedsoverdragelse.


Løn skal efterbetales
Arbejdsrettens afgørelse betyder, at chaufførerne nu skal have efterbetalt løn. Når det er en virksomhedsoverdragelse, er den nye ejer ifølge virksomhedsoverdragelsesloven nemlig forpligtet til at fortsætte med den samme overenskomst som den tidligere arbejdsgiver og må ikke forringe vilkårene.


- Kommunen forsøgte at skjule, at der reelt var tale om en virksomhedsoverdragelse ved at bruge en autoforhandler fra Padborg, der som mellemmand på papiret overtog minibusserne, før kommunen købte dem. Men den gik heldigvis ikke, og Arbejdsrettens afgørelse kan ikke ankes, siger forhandlingssekretær i 3F’s Transportgruppe, Allan Andersen, til Fagbladet 3F og peger på, at der er et større lønefterslæb, der skal rettes op på.


Horsens Kommune er overrasket
Chef for Service og Beredskab i Horsens Kommune, Jørgen Brock, siger til Fagbladet 3F, at kommunen er overrasket over afgørelsen i Arbejdsretten.


- Vi er uenige i afgørelsen, men vi retter ind. Lige nu er vi i gang med at finde ud af, hvilke lønkrav der er for chaufførerne, så vi kan få det bragt i orden, siger Jørgen Brock til Fagbladet 3F.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Politiet har beslaglagt knap 3.000 køretøjer
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Påsken betød færre passgerer i lufthavn ved Aalborg
- Havneby i det vestlige Sverige får et elektrisk ladehub
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- 2023 blev et tilfredsstillende år for Metroselskabet
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Bus- og togoperatør går kollektiv
- Over 4.000 gange skulle vejdirektoratet samle tabt gods op efter andre
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern
- Fredag 12. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Bane i Odsherred skal renoveres og have nye sveller

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst