Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Havn og rederi drøfter fremtiden

Mandag 6. februar 2017 kl: 11:24
Af: Redaktionen

Royal Arctic Line og Aalborg Havn, har afholdt et tredje strategimøde i Nuuk om det fremtidige samarbejde. Aalborg Havn har ind til 2012 en aftale om at være basishavn for Royal Arctic Line. Drøftelserne er blevet mere konkrete, og parterne nærmer sig ifølge administrerende direktør Claus Holstein, Aalborg Havn hinanden efter at de i en periode har stået langt fra hinanden


RAL og Aalborg Havn fortsætter de bilaterale forhandlinger om RALs ønsker til ændringer af den gældende aftale mellem Grønland og Danmark, der løber til 2022. Senest er der afholdt møde mellem administrerende direktør Verner Hammeken fra RAL og administrerende direktør Claus Holstein fra Aalborg Havn mødtes i Nuuk torsdag i sidste uge. 


- Vi har haft et - efter min mening - positivt og frugtbart møde i en respektfuld og imødekommende atmosfære. Vi havde denne gang en relativ teknisk dagsorden, der tog udgangspunkt i de konkrete forventninger, som RAL har til en terminal i Danmark efter basishavnaftalens udløb i 2022, siger Claus Holstein og fortsætter:  


- Derudover orienterede Verner Hammeken mig om samarbejdet med islandske Eimskip og om afgivelse af ordre på et stort containerskib til forventet levering i 2019. 


Fra Aalborg Havns side blev der på mødet præsenteret forskellige skitseforslag til udvidelse af den nuværende kapacitet af containerterminalen i Aalborg, så den kan håndtere den øgede mængde gods, der forventes efter indgåelse af samarbejdet mellem Eimskip og RAL. 


Aalborg Havn arbejder med planer om en udbygning af containerkapaciteten i Aalborg, da 2016 endnu engang blev et rekordår for den nordjyske havn.


- Aalborg Havn er inde i en særdeles positiv udvikling, og vi har i dag flere feederforbindelser end nogensinde. Væksten indebærer, at vi forventer at nå vores kapacitetsgrænse på ca. 100.000 teu allerede i 2022, siger Claus Holstein og fortsætter: 


- Fremtiden for danske containerhavne styres netop af udviklingen af feederforbindelser til og fra hovedhavnene Hamburg, Bremerhaven, Antwerpen, Rotterdam og Amsterdam, og her står vi særdeles godt. 


På den korte bane arbejder Aalborg Havn med planer for at udbygge krankapaciteten med to nye og større kraner, der blandt andet skal kunne servicere RAL’s nye containerskib.


- Efter mødet med RAL mener jeg ikke, at der er udfordringer, der ikke kan overkommes med en tidsramme frem til udgangen af 2022. På kort sigt skal vi arbejde på at klargøre vores nuværende terminal til modtagelse af RAL’s nye containerskib i 2019, påpeger Claus Holstein. 


Han siger supplerende, at næste møde mellem RAL og Aalborg Havn er datosat i maj, og at Aalborg Havn her skal fremlægge et samlet terminalkoncept med tilhørende afregningssystem efter de krav, RAL har opstillet. 


I forlængelse af sit besøg i Nuuk, foretog Claus Holstein og direktør John Rasmussen, Sikuki Nuuk Habour også en fælles besigtigelse af den nye havn i Nuuk, Sikuki Nuuk Harbour: 


- Det er et særdeles spændende setup, og jeg er sikker på, at den nye terminal vil kunne give forbedringer på alle parametre, siger Claus Holstein.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skandinavisk samarbejde om CO2-transport og lagring er faldet på plads
- Udledning af scrubbervand fra skibe bliver forbudt i det danske territorialfarvand
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern
- Havneselskab med tre havne holdt godsomsætningen
- Finsk rederi har åbnet rute mellem Skåne og Polen
- Bornholms største havn nåede rekordomsætning og et resultat over det forventede
- Mobilkran kan løfte 144 ton og øger kapaciteten
- Dansk rederikoncern udvider sit logistiknetværk til Tyrkiet
- Svensk rederi-koncern vil udvide uden for Europa
- Rederi og havne arbejder på landstrøm til containerskibe
- Rederiorganisation åbner for indstillinger til pris for diversitet, ligestilling og inklusion
- Seks meldes døde

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst