Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
TRANSPORTORGANISATION:

Teknologiske testcentre skaber vækst og viden

Onsdag 18. januar 2017 kl: 23:13
Af: Redaktionen

Teknologiske testcentre skal ifølge erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) sikre Danmark en førerposition. Forslaget indgår som en del af VLAK-Regeringens kommende digitale vækstplan. Transportorganisationen ITD bifalder forslaget, der efter organisationens opfattelse vil bringe vækst, viden og innovation med sig

Erhvervsminister Brian Mikkelsen vil sikre Danmark og danske virksomheder en førerposition med åbningen af en række teknologiske testcentre for blandt andet førerløse biler. Desuden vil ministeren arbejde for, at mindre danske virksomheder kommer med på digitaliseringsbølgen. Dermed har han taget et vigtigt skridt for erhvervslivet i Danmark. Hos ITD glæder man sig over, at ministeren handler på dette område, som ifølge organisationen kan bidrage til vækst og erhvervsfremme, og samtidig bringe sagen med til World Economic Forum i Davos i USA.
 

- Transport- og logistikområdet er en af de vigtige grundpiller i samfundet. Vi er med til at sikre im- og eksporten og sørger for, at gods og varer kommer frem. Men vores medlemmer kigger ind i en stadig mere digitaliseret og datastyret fremtid. Selvkørende lastbiler er kun en del af denne fremtid, hvor også virksomhedernes evne til at styre data og processer er vigtige elementer. Derfor er det også vigtigt, at vi får etableret en række teknologiske testcentre, og at vores sektor indgår i arbejdet om regeringens digitale vækstplan, siger Carina Christensen, der ved årsskiftet tiltrådte som administrerende direktør i ITD. Carina Christensen har blandt andet en periode som konservativ transportminister bag sig i VK-regeringen i 00’erne.


VLAK-Regeringen vil ifølge erhvervsministerens plan sætte fart på at udvikle og teste førerløse køretøjer på dansk grund, fordi Danmark skal være helt fremme i forreste række, når det gælder test af nye teknologier også på transportområdet. Danmark skal op i førerfeltet sammen med lande som Sverige, Holland, Tyskland og USA, som alle har produktion af lastbiler.

 
- I de lande, der traditionelt har haft bilindustri, er der meget større regeringsmæssig fokus på at understøtte udviklingen af førerløse teknologier. Derfor er det endnu vigtigere for den danske transportbranche, at vi i Danmark også får etableret egentlige teknologiske testcentre. Vi foreslår, at det sker i samspil med universiteterne, der kan fungere som en slags vidensklynger, hvor forskning og udvikling er i højsædet, siger Carina Christensen.

 
Hun sender desuden en direkte invitation til erhvervsministeren om et møde i Padborg for at få indsigt i de konkrete løsninger, som ITD’s medlemmer kigger ind i lige nu. 
 

Erhvervsministerens planer om at etablere teknologiske testcentre for blandt andre førerløse fartøjer er en del af den samlede digitale vækstplan, som VLAK-Regeringen forventer at præsentere senere på året.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst