Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
ORGANISATIONER:

Havets ressourcer indenfor fiskeriet skal udnyttes optimalt

Onsdag 18. januar 2017 kl: 23:07
Af: Redaktionen

Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg har været på rundtur på Skagen Havn for at få indblik i fiskeriets værdikæde og vigtigheden af de kommende forhandlinger om Brixit - Storbritanniens exit fra EU

Holdningen var klar da Marine Ingredients Denmark, Danmarks Pelagiske Producentorganisation, Danish Seafood Association og Danske Havne inviterede lydhøre folketingspolitikere fra Miljø- og Fødevareudvalget på rundtur på Skagen Havn for at belyse, hvordan havets ressourcer udnyttes. Danmark er EU’s største fiskerination og har dermed en styrkeposition. Ifølge værterne skal havets ressourcer udnyttes optimalt gennem en troværdig kvoterådgivning, en værdiforøgelse og en oprykning af fiskeråvarer i værdikæden.

 
Der er et fortsat ønske om at styrke fiskeriet, der ikke alene er et væsentligt job- og skattegrundlag i havnene, men også udgør en national styrkeposition, der ifølge de fire organisationer bør værnes om og udvikles endnu mere. De danske fiskerihavne har brug for, at der er fortsat fokus på udmøntningen af midlerne i den Europæiske Hav- og Fiskerifond og optimale adgangsforhold i havnene. Det er helt centrat for vækst i fiskerihavnene. 


- De danske fiskerihavne har fået flere ben at stå på med udgangspunkt i lokale styrker og øget specialisering. Fiskerihavnene i Danmark har præsteret både at investere og samtidig opnå en bedre indtjening og forretning af egenkapitalen. Skagen Havn og resten af fiskerikæden, der har været en suveræn vært for vores besøg, er netop et godt eksempel på denne udvikling. Derfor er det også vigtigt, at erhvervet tydeliggør overfor politikerne, hvorfor denne styrkeposition skal værnes om og sikres ikke mindst i de kommende Brexit-forhandlinger, siger Danske Havnes direktør, Bjørn B. Christiansen, og fortsætter:
 
- Fiskeriet som dansk styrkeposition skal værnes om og sikres i de kommende Brexit-forhandlinger. Den målrettede indsats med optimal udnyttelse af havets ressourcer og den økonomiske udvikling i fiskerihavnene må ikke sættes over styr på grund af Storbritanniens udmeldelse af EU. De danske fiskerihavne er dybt afhængige af det britiske farvand, der  tegner sig for en tredjedel af alle danske fiskelandinger, så det er helt afgørende, at der også efter Brexit er adgang til at fiske i britisk farvand, samt at regler forbliver ens eller harmoniserede.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst