Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Færgetrafikken mellem Sjælland og Samsø satte rekord

Onsdag 11. januar 2017 kl: 13:51
Af: Redaktionen

Rederiet Færgens trafiktal for 2016 viser ekstraordinær vækst for færgeforbindelsen mellem Kalundborg og Samsø. Øen i Kattegat, der også har færgeforbindelse til Jylland, har de seneste år udviklet sig fra mest at være kendt for sine kartofler til også at være kendt som turismedestination med et højt kulinarisk niveau, gode forhold til aktiv ferie og som et oplagt sted at trække stikket og slappe af

Færgetrafikken mellem Sjælland og Samsø satte rekord
Færgens trafiktal for 2016 viser rekordvækst for ruten mellem Kalundborg og Ballen på Samsø. (Foto: Færgen)
Antallet af overførte personbiler på ruten mellem Kalundborg og Samsø kom op på i alt 58.131 i 2016. Det er en stigning på 13,6 procent i forhold til 2015, der også var et rekordår.


- Der er mange forhold, der peger i retning af Samsø lige nu. Blandt andet er færgekonceptet blevet forbedret, så rejsetiden er blevet mindre og afgangene flere, ligesom billetpriserne er blevet sat markant ned uden for højsæsonen. Derudover har vi et meget velfungerende samarbejde med Visit Samsø om at promovere øen og skabe nye oplevelser og events. Under alle omstændigheder er det meget specielt, at færgetrafikken til øen bliver ved med at fremvise en så voldsom vækst, siger Lindy Kjøller, der er salgs- og marketingchef hos Færgen.

 
Han henviser blandt andet til, at Ballen på Samsø i 2015 fik en ny færgehavn, ligesom Færgen indsatte en moderniseret færge på ruten mellem Kalundborg og Ballen. Det har nedsat sejltiden til 1 time og 15 minutter i weekender og ferieperioder, ligesom det daglige antal afgange er blevet forøget.
 

Prisnedsættelserne på færgebilletter uden for højsæsonen mellem Kalundborg og Samsø blev sat i gang 1. september 2016 med reduktioner på op til 40 procent i forhold til normalen. Det har haft stor effekt, idet antallet af overførte personbiler i perioden fra 1. september til 31. december 2016 steg med 23 procent på ruten mellem Kalundborg og Samsø i forhold til samme periode i 2015.
 

Også hvad angår antallet af overførte passagerer er der vækst at spore i SamsøFærgens trafiktal for 2016. I alt er 189.963 passagerer blevet overført, hvilket er en stigning på 7 procent i forhold til 2015. Ligeledes er antallet at overførte lastvogne i vækst med 2.606 eksemplarer, hvilket er en stigning på 9,7 procent sammenlignet med 2015.
 





Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst