Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
REVISORER:

Danske virksomheder har næsten fordoblet overskuddet siden 2010

Onsdag 11. januar 2017 kl: 11:48
Af: Redaktionen

Danske virksomheder har øget overskuddet fra 125,07 milliarder kroner i 2010 til 226,98 milliarder kroner i 2015. En analyse af knap 150.000 selskabers årsregnskaber foretaget af FSR - danske revisorer på baggrund af data fra Experian viser, at det især er industrien, handelsfirmaerne, ejendomsbranchen og videnservice, der trækker overskuddet op

- Der er rigtig mange virksomhedsejere, aktionærer og medarbejdere, der har været tilfredse ved at se i årsregnskaberne de seneste år. Overskuddene er steget støt og næsten fordoblet siden 2010. Samtidigt vender flere virksomheder underskud til overskud, siger Tom Vile Jensen, der er erhvervspolitisk direktør i FSR - danske revisorer.


Samlet viser analysen, at 65,9 procent af selskaberne havde overskud i deres 2015-regnskab mod 57,65 procent i 2010-regnskaberne.


Industrien og Hovedstaden trækker store overskud hjem
Industri, Handel, Ejendomsbranchen og Videnservice er umiddelbart de brancher, der leverer de største bidrag til det samlede overskud i dansk erhvervsliv.


- Fremgangen i overskuddene har været meget stærk og bredt forankret i dansk erhvervsliv. Størstedelen af brancherne kan fremvise langt større overskud end tilbage i 2010. Industrien er den branche, der klart hiver det største overskud hjem med næsten 78 milliarder kroner i overskud. Men også handelsvirksomheder klarer sig godt. Ejendomsbranchen er til gengæld en højdespringer, som er gået fra et rundt nul, da det så værst ud, til næsten 30 milliarder kroner i overskud, siger Tom Vile Jensen og fortsætter:


- Stort set alle landsdele har nydt godt af fremgangen i overskuddene. Hovedstadens virksomheder skaber ikke overraskende det største overskud. Men virksomhederne i Sydjylland og især i Østjylland har også klaret sig godt og vist fremgang i overskuddene,” siger Tom Vile Jensen.


Svært at få overskud i den kommende tid
Fra 2014 til 2015 løftede virksomhederne overskuddet med hele 21 procent - fra 187,42 milliarder kroner til 226,98 milliarder kroner. Om det væksttempo i overskuddet kan holdes i den kommende tid vides ikke, men virksomhederne står efter opfattelsen hos FSR - danske revisorer over for nogle udfordringer, som kan tage toppen af overskuddet ude i virksomhederne.


- Alene i 2015 er det lykkedes virksomhederne at øge overskuddet med 21 pct. Det er en meget stor fremgang på bare et år. Om erhvervslivet kan gentage det høje væksttempo, når vi får tallene for 2016 og også i de kommende år, ved vi selvfølgelig ikke, men det vil kræve investeringer og nye løsninger, hvis tempoet skal holdes, siger Tom Vile Jensen og fortsætter:


- Revisorerne har peget på, at virksomhederne i øjeblikket kæmper med stigende mangel på arbejdskraft og udfordringer med produktiviteten. Samtidigt mangler mange nystartede og mindre virksomheder finansiering til at sætte gang i nye tiltag. Det er alle forhold, der kan spænde ben for erhvervslivet, og som påvirker overskuds-udviklingen negativt.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst