Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Vestkyst-havn nåede rekordomsætning i 2016

Onsdag 11. januar 2017 kl: 11:02
Af: Redaktionen

Ledelsen i Thyborøn Havn kan konstatere, at der i 2016 har været fremgang indenfor stort set alle forretningsområder. Ifølge havnens ledelse er det de senere års strategiske beslutninger, store investeringer og indsats, der har båret frugt med omsætningsrekord indenfor både fiskeri, gods og skibstrafik

Vestkyst-havn nåede rekordomsætning i 2016
I starten af 2016 var der usikkerhed omkring årets udvikling på grund af en tobiskvote, der stort set ikke var eksisterende for industrifiskeriet. Men specielt de hjemmehørende industrifartøjer var i løbet af året dygtige til at ”kompensere” for det manglende tobis-fiskeri ved at lande andre arter som for eksempel brisling og sperling. Det lykkedes sammen med gode afregningspriser kun at ende 12 procent under landingsværdien i rekordåret 2015 for industrifisk. Fartøjernes investeringslyst i moderne fangstredskaber fra de andre maritime servicevirksomheder på Thyborøn Havn har især været med til at højne fangsterne også af de andre arter. 


Fiskeauktionen formåede at holde de samme mængder konsumfisk som i rekordåret 2015. Det er lykkedes - blandt andet via den høje kvalitet af de landede fisk og Danske Fiskeauktioners salgs- og logistiksystem - at øge priserne og dermed værdien af fiskene med godt 10 procent. 


Transitfiskeriet blev den store højdespringer i 2016 med en vækst på 105 procent sammenlignet med 2015. Specielt de hollandske og belgiske fartøjer startede tidligere på året og sluttede senere end normalt. Ledelsen på havnen konstaterer, at en del fartøjer efterhånden vælger Thyborøn, som deres foretrukne transithavn for landing af fiskene til deres hjemland. Det har også vist sig på areal-udlejningen, hvor flere af de udenlandske fartøjer begynder at opføre haller til opbevaring af grej med mere.


Den samlede værdi af landede fisk via Thyborøn havn endte derfor med endnu et rekordår på 910 millioner kroner. 


På godsområdet endte året med 1,5 millioner ton gods ind og ud af havnen. Det er 88 procent over niveauet for 2015, som endda i forvejen var et godt år. Opsvinget i den generelle økonomi har givet travlhed i byggeriet i Danmark, hvilket kan aflæses direkte i indvindingen af råstoffer, som blev fordoblet til 1,3 millioner ton søral. De fleste andre godsarter som biomasse, skærver, gasolie med mere havde nogenlunde status quo, mens transporten af fiskeafskær til minkfoder-industrien var stigende.


Den stigende godsaktivitet kan også aflæses direkte i stigende skibsanløb, og deraf afledte indtægter for havnen. Derudover kommer andre havnerelaterede services såsom salg af strøm og vand. Thyborøn Shipyard tog i april den nye store flydedok i brug, hvilket også bidrog positivt til antallet af skibsanløb, og ikke mindst er der kommet nye areallejere til havnen med sigte på de afledte maritime service opgaver fra flydedokken.


I september indviede Thyborøn Havn en ny godskaj/offshorekaj. Limfjordskaj II erblevet godt modtaget af brugerne til diverse godsaktiviteter - i oktober lå der eksempelvis fire fragtskibe til kaj med samtidige laste- og losseoperationer på Limfjordska I og Limfjordskaj II. 


Thyborøn Havn forventer også fremgang i 2017 indenfor alle forretningsområderne. Indenfor godsområdet kommer der nye godstyper til. Ikke mindst indenfor Offshore, hvor Nissum Bredning vindmølle-projektet skal anlægges med fundamenter via den nye sværgodskaj, og møller med udgangspunkt fra sværgodskajen. 


Fakta om havnen
  • Thyborøn Havn er en kommunal selvstyrehavn ejet af Lemvig Kommune
  • Thyborøn Havn råder over et samlet areal på 900.000 kvadratmeter
  • Der er i alt ca. 5,5 kilometer kajer i Thyborøn Havn 
  • Største vanddybde i bassiner og ved kajer er 9 meter
  • Samlet godsomsætning over kaj i 2016 blev på 1.516.000 ton
  • Samlet mængde af fisk over kaj i 2016 blev på 246.000 ton
  • Værdien af landet fisk over kaj i 2016 blev på 910 millioner kroner






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Politiet tilbageholdt lastbil i Kalundborg
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- En plus en plus en plus en - bliver et 34 meter langt vogntog
- Vognmand fra Brylle hentede påhængsvogn til veksellad i Hedensted
- Tysk-italiensk joint venture har fået ok fra konkurrencemyndighederne

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst