Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Tysk transportkoncern satte julevarerne til Danmark på skinner

Fredag 16. december 2016 kl: 11:29
Af: Redaktionen

Det danske designhus, Stelton, der i mere end 50 år har leveret dansk design til hjem i hele Norden, er en af de virksomheder, der leverer mange gaver til juletræstæppet. Da virksomhedens nye julekollektion skulle fragtes fra Kina hjem til Danmark, satte den tyske transportkoncern Dachser transporten på skinner

Mette Rasmussen er Team Leader, Sea Freight i Dachser Denmark Air & Sea Logistics. Selvom hendes daglige kontorplads er i Hvidovre, har hun forbindelserne til hele verden i orden, så da Stelton kom til hende med en forespørgsel på en særlig transportopgave, var der ingen tvivl om, at de var gået rigtigt. Lanceringen af den nye julekollektion var gået langt over forventning, og Stelton stod med et transportbehov, der skulle løses i en fart. Der skulle en ny levering af julevarer til for at følge med efterspørgslen på det skandinaviske marked, og med den korte deadline måtte man tage særlige midler i brug.


- Steltons nye julekollektion skulle i butikkerne til første søndag i advent, så det vigtigste succeskriterie for transporten var en kort transporttid, så vi kunne overholde deadline. Dachser Air & Sea Logistics her i Danmark havde hovedansvaret for opgaven, men vi allierede os med Dachser i Kina, der tog hånd om afsendelsen, og Dachser i Tyskland, der stod for at levere containeren, siger Mette Rasmussen.


Tværkontinentalt samarbejde
Det hele startede i Kina, hvor en container med Steltons varer blev pakket hos leverandøren. Containeren blev afhentet og lastet på et godstog til Polen via Silkevejen, hvor den så blev sendt med lastbil til Tyskland. Fra Tyskland blev den så sendt med lastbil mod Danmark, og dermed blev mange elementer i Dachsers produktportefølje sat sammen til en skræddersyet transportløsning, der matchede kundens behov.


- Vi fik opgaven med at få godset frem til tiden, og vi anbefalede rail som løsning – et nyt og interessant produkt for os, siger Mette Rasmussen og fortsætter:


- Undervejs var der enkelte ophold, for eksempel da containeren ankom til EU. De lokale toldmyndigheder havde spørgsmål i forhold til dokumentation med videre, men det blev løst inden for det forventede tidsvindue.


Fordelene ved kombinationen af jernbanetransport og vejtransport er, at det er hurtigt, og så er det en billigere og mere miljøvenlig transportform end flyfragt, og det er hurtigere end søfragt. Til gengæld kræver det en grundig koordinering og en fælles indsats fra mange teams i Dachsers filialer for at få alle leddene i logistikkæden til at passe sammen.


Også i det daglige samarbejder Dachsers to forretningsområder European Logistics og Air & Sea Logistics om at løse Steltons logistikbehov, der dækker både vej, sø og luft. Og der var flere faldgruber i dette projekt: Containeren med varerne skulle leveres med jernbanetransport, og samtidig skulle al dokumentation stå snorlige for at undgå forsinkelser undervejs.


Hos Stelton i huset på Christianshavn, nærmere bestemt Christianshavns Kanal finder vi showroom og en del af virksomhedens medarbejdere. Men når vi taler logistik, så er det hos Stelton i Fårevejle mellem Holbæk og Sjællands Odde, det sker. Det er nemlig her, man har overblikket over varer til virksomheden, og derfor også her denne vigtige forsendelse skulle leveres for kontrol, lagerføring og efterfølgende distribution. 






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst