Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Banedanmark har succes med at sælge brugt materiel på auktion

Fredag 9. december 2016 kl: 09:59
Af: Redaktionen

8,3 millioner kroner blev prisen en stoppemaskine, som Banedanmarks solgte på netauktion. Det er første gang, en sådan maskine er blevet solgt på Klaravik Netauktion og fem interesserede købere konkurrerede om at komme med det bedste bud, der endte med at blive over det dobbelte af vurderingsprisen

Det kan være en vanskelig opgave at værdiansætte en vare, hvis man ikke på forhånd har kendskab til, hvilken pris markedet er villig til at betale. Og da Banedanmark for nylig stod med en såkaldt stoppemaskine, som ikke ses hver dag på auktion, besluttede de sig derfor for at sætte aktivet i fri udbud på auktionssitet Klaravik, som forhandler brugt maskinel i både ind- og udland. En beslutning som skulle vise sig at være ganske klog.


- Vi har ikke meget erfaring med at sælge stoppemaskiner, da det kun er anden gang, vi har en til salg. Derfor så vi det som en oplagt mulighed at gøre brug af en international salgsplatform som springbræt til at komme så bredt ud med vores budskab som muligt, siger Banedanmarks sektionschef Nikolaj Unmack Nielsen og tilføjer:
 
- I Banedanmark er vi forpligtiget til at få den bedste pris for vores aktiver, sådan at vi kan bruge overskuddet til at vedligeholde den danske jernbaneinfrastruktur. Og her er netauktion et vigtigt værktøj, hvor der netop tilføjes et ekstra konkurrenceelement, sådan at alle interesserede købere kan byde ind på lige vilkår og konkurrere om bedste bud, siger han.
 

Stoppemaskinen, hvis formål er at vedligeholde skinnerne, blev vurderet til 4 millioner kroner, og endte altså med en auktionspris på 8,3 millioner kroner, som er det hidtil højeste hammerslag på Klaravik Netauktion. Fem købere bød på maskinen og blev solgt udenlands til en europæisk aktør.
 

Professionel håndtering betaler sig
Banedanmark har før solgt brugt maskinel som eksempelvis tjenestebiler på auktion og er flere gange blevet bekræftet i, at auktion er et godt værktøj til at opnå en høj salgspris. Et salg er en ressourcekrævende proces at stå for, og derfor valgte Banedanmark denne gang at udlicitere opgaven til Klaravik. Det har Nikolaj Unmack ikke fortrudt.

- Vi har valgt at outsource salgsprocessen, da vi ved, at det i sidste ende betaler sig, at en tredjepart står for at præsentere varen bedst muligt med nøjagtige og detaljerede beskrivelser og billeder, som giver et reelt indtryk af maskinens stand. Samtidig er det en ekstra sikkerhed for os, at vi ved, at hele processen bliver håndteret professionelt fra start til slut, siger Nikolaj Unmack Nielsen.
 

Kern Skovgaard Wandall har været med til at varetage salget af Banedanmarks stoppemaskine og bakker op om, at det både er i købers og sælgers interesse, at salget styres af en uvildig part, som ikke har aktier i sagen.


- For os er det væsentligt at pakke det komplette salg ind, sådan at vi servicerer køber og sælger hele vejen rundt, og salget først afsluttes, når varen afhentes af køber. Vi repræsenterer derfor ikke kun sælger i salgsprocessen, men har i lige så høj grad fokus på, at produktet lever op til købers forventninger. Det opnår vi netop ved en strømlinet proces, hvor der er ikke nogle ubekendte faktorer, men at alle væsentlige detaljer i stedet kommer frem i lyset, forklarer Kern Skovgaard Wandall, der er administrerende direktør i Nordisk Logistikpartner og tilføjer: 

- Banedanmark er her et godt eksempel på, hvordan en auktion kan udvikle sig positivt, og hvor vores værdiansættelse ofte er en følelse, som først be- eller afkræftes, når vi ved, hvad markedet reelt efterspørger. Derfor gør vi en stor indsats for at markedsføre vores auktionsvarer i hele verden, sådan at vi kan tiltrække de største aktører, som i tilfældet her, siger han.


Banedanmark har intentioner om at anvende Klaravik igen som salgsplatform til salg af andre aktiver såsom sporgående maskiner og vogne.
 

Om Klaravik Netauktion og Nordisk Logistik Partner:
  • Klaravik er Nordens største online maskinauktion og startede for første gang i Danmark i september måned i år
  • Netauktionen er specialiseret i maskiner, værktøjer og erhvervskøretøjer til byggesektoren, landbruget og transportbranchen
  • Nordisk Logistik Partner samarbejder med Klaravik Netauktion og er specialiseret i at håndtere salgsprocessen af materiellet til både ind- og udland.


 






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- Region og kommuner har spillet ud med fælles ønsker på trafikområdet
- Bropiller til ny jernbanebro bliver støbt direkte i havet
- Mandskab på Limfjordshavn løftede containerandelen til ny højde
- El-tog på Fyn får energi fra ny fordelingsstation i Marslev
- Rekordmange personer rejste over Øresund i 2023
- Trafikstyrelsen inviterer til konference om jernbanesikkerhed
- Ny og højere bro over bane på Vestsjælland skal erstatte lav bro

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst