Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Aarhus og Prag bliver forbundet med ny flyrute

Onsdag 7. december 2016 kl: 11:09
Af: Redaktionen

Aarhus Airport har tiltrukket flyselskabet Czech Airlines, som med en ny flyrute vil forbinde Østjylland med destinationer i både Europa, Mellemøsten og Asien. Ruten, der forbinder Aarhus med Prag åbner i maj næste år

- Det er lykkedes os at tiltrække en særdeles attraktiv rute, der giver østjyderne let adgang til Prag - en by, der optræder på UNESCOs Verdensarvsliste og samtidig er et hotspot for international erhvervsturisme. Prag er desuden trinbræt til et væld af andre destinationer i verden, og da ruten jo også går den anden vej, kommer den til at udgøre et vigtigt bidrag til turismen i Aarhus, siger Peter Høgsberg, der er lufthavnsdirektør i Aarhus Airport.


Ján Tóth, der er kommerciel direktør i Czech Airlines, peger på, at danskernes interesse for Prag er voksende.


- I 2015 besøgte fem procent flere danskere Tjekkiet end i 2014. Den tendens vil vi gerne støtte og udvikle endnu mere ved at gøre Prag lettere tilgængelig for både erhvervs- og fritidsrejsende, ligesom Aarhus via vores samarbejdspartnere sættes i tættere forbindelse med resten af verden, siger han.


Åbningen af ruten sker 11. maj næste år og er både en væsentlig og historisk udbygning af lufthavnen. For første gang nogensinde kommer østjyderne til at kunne opnå direkte forbindelse mellem Aarhus og en østeuropæisk hovedstad. Fra lufthavnen, Václav Havel, kan der opnås flyforbindelse til blandt andet Athen, Budapest, Beograd, Tel Aviv, Minsk, Moskva og Seoul - og fra maj altså også til Aarhus.
 

Aarhus Airports nye rute bliver også porten til Østjylland, som ventes at få mange udenlandske besøgende, når Aarhus er Europæisk Kulturhovedstad.
 

Ruten Aarhus-Prag flyves af det tjekkiske flyselskab, Czech Airlines, og tilbagelægges i et ATR72-fly med mulighed for at rejse på både business- og economy class. 


Fakta om ruten Aarhus-Prag
Flyvningerne Aarhus-Prag påbegyndes 11. maj 2017, og turen tager ca. 2 timer hver vej.

Afgangstiderne vil være søndage og fredage om aftenen, mens der på mandage og torsdage vil være afgange først på formiddagene.

Den anden vej er der afgange fra Prag på søndage og fredage sidst på eftermiddagen, mens der p mandage og torsdagen vil være morgenafgange.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Fagforbund taber sag mod ground handling-selskab
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- Stort batteri i Maglebylille skal lagre strøm til lufthavn på Amager
- Bombehunde kan sniffe en hel lastbiltrailer for sprængstoffer på få sekunder
- Lufthavn på Als udvider ledelsen
- Lufthavn løftede overskuddet op til knap 400 millioner kroner før skat
- Islandsk lavprisflyselskab havde en ret god februar
- SVM-Regeringen giver tilskud til indenrigsflytrafik
- Sydnorsk fjordby får flyforbindelse til København

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst