Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
NY RAPPORT:

Luftfarten spiller en nøglerolle for dansk økonomi

Tirsdag 6. december 2016 kl: 12:55
Af: Redaktionen

En ny rapport fra Copenhagen Economics sætter tal på, hvor stor indvirkning luftfartssektoren har på den danske samfundsøkonomi. Med de store fordele for tilgængeligheden, arbejdspladser og turisme bidrager sektoren ifølge rapporten med op mod 100 milliader kroner til dansk økonomi

Når luftfartsselskaber opretter nye flyforbindelser og øger antallet af afgange på eksisterende ruter, har det direkte indflydelse på samfundsøkonomien. Det viser en ny rapport som Copenhagen Economics fornyligt præsenterer for den nu forhenværende transport- og bygningsminister Hans Chr. Schmidt (V) og Rådet for Dansk Luftfart.


De positive effekter af luftfarten skabes primært fra den øgede tilgængelighed. Det er særligt for luftfarten og kræver et velfungerende samspil mellem de danske lufthavne, danske og udenlandske luftfartsselskaber med operation i Danmark og myndighederne.


Ud over de positive effekter på tilgængeligheden viser rapporten, at luftfartssektoren genererer knap 30.000 direkte arbejdspladser og 20.000 indirekte arbejdspladser i Danmark.


Fra rapporten
Analysen fra Copenhagen Economics viser, at den samlede værdi af luftfartssektoren summerer op til 73-100 milliarder kroner for Danmark. Det følger blandt andet af, at luftfartssektoren generer knap 30.000 direkte arbejdspladser og 20.000 indirekte arbejdspladser.


Det særlige ved luftfartssektoren er dog, at det største enkeltstående bidrag til samfundsøkonomien følger af positive effekter fra den nationale og internationale tilgængelighed, som sektoren skaber for Danmark. Værdien af de seneste 20 års stigning i tilgængeligheden vurderes at være 30-57 milliarder kroner for Danmark.


Analysen fra Copenhagen Economics viser blandt andet:
  • En ny rute eller øget antal afgange til et europæisk knudepunkt fra Københavns Lufthavn giver over en årrække gevinster for Danmark fra den øgede tilgængelighed på:
  • Ny interkontinental rute op til 750 millioner kroner
  • Ny europæisk rute op til 80 millioner kroner
  • Øget antal afgange til europæisk knudepunkt op til 230 millioner kroner

SAS’ knudepunkt i Københavns Lufthavn har historisk set betydet, at Danmark i forhold til befolkningens størrelse har været ”overforsynet” med gode flyfor- bindelser. Værdien af denne ekstra trafik fra knudepunktet udgør 3-5 milliader kroner. Et rutenetværk alene svarende til befolkningsoplandet for Københavns Lufthavn, hvor transferpassagerer ikke understøtter en række interkontinentale ruter vil således have betydelige omkostninger i form af mistet tilgængelighed for Danmark.


Direkte ruter fra vestdanske lufthavne til europæiske knudepunkter giver over en årrække store gevinster for Danmark fra øget tilgængelighed. Således giver for eksempel ruten med 21 ugentlige afgange fra Aalborg til Amsterdam øget tilgængelighed svarende til omkring 1.275 millioner kroner. Tilsvarende vurderes eksempelvis ruten fra Billund til London Heathrow at skabe betydelig værdi for samfundet.


Den omtalte rapport fra Copenhagen Economics kan hentes her:









Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Fagforbund taber sag mod ground handling-selskab
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- Stort batteri i Maglebylille skal lagre strøm til lufthavn på Amager
- Bombehunde kan sniffe en hel lastbiltrailer for sprængstoffer på få sekunder
- Lufthavn på Als udvider ledelsen
- Lufthavn løftede overskuddet op til knap 400 millioner kroner før skat
- Islandsk lavprisflyselskab havde en ret god februar
- SVM-Regeringen giver tilskud til indenrigsflytrafik
- Sydnorsk fjordby får flyforbindelse til København

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst