Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Kalundborg Havn står foran havneuddybning

Fredag 2. december 2016 kl: 13:04
Af: Redaktionen

Kalundborg Havn står foran havneuddybning

Krav fra sine største kunder betyder, at Kalundborg Havn har sat gang i et renoveringsprojekt, der skal øge vanddybden i havnen

Når store skibe anløber Kalundborg Havn, har de brug for plads - særligt i dybden. Kalundborg Havn er kontraktligt forpligtet til at sikre mindst 10 meters vanddybde i Dokhavnen ved havnens kaj 15. Gennem årene er vanddybden imidlertid faldet til omkring 9,5 meter på grund af såkaldt tilsiltning, hvor sand og biomateriale samler for eksempel tang på bunden af havnebassinet.


Løsningen er at foretage en delvis oprensning og uddybning af havnen, hvor omkring 16.800 kubikmeter materiale skal fjernes fra et område på cirka 20.000 kvadratmeter i Dokhavnsbassinet foran Kaj 15.


- Projektet sikrer, at de største subsea-skibe kan komme til kaj og laste i Kalundborg Havn. Den del er enormt vigtigt, for det betyder, at vi fortsat kan servicere vores kunde NOV Flexibles og dens ankommende specialfartøjer. Dermed er netop denne anlægsinvestering også afgørende for Kalundborg Havn, fordi den fastholder vores position som Sjællands dybeste havn, siger havnedirektør Bent Rasmussen.

 
Kalundborg Havn har allerede udbudt opgaven i en licitation og tildelt den til Svendborg Uddybning, der er specialister på området. Arbejdet går i gang inden for nær fremtid og forventes afsluttet i slutningen af januar næste år.

 
På den måde kan Kaj 15 blive klar til anløb fra fartøjet Lewek Constellation, der kræver maksimal dybde i havnebassinet. Fartøjet er en af verdens største kabel- og pipeline-udlæggere og kommer til Kalundborg i begyndelsen af februar for at afhente pipelines til et stort projekt i Ghana.

 
Havnedirektør Bent Rasmussen oplyser, at oprensningsopgaven vil koste cirka en million kroner.
 

Netop vanddybden er et særligt kendetegn for Kalundborg Havn, der er Sjællands dybeste havn, hvilket spiller en væsentlig rolle for skibstrafikken. Alle prognoser på området peger på, at fremtidens skibe bliver større og stikker dybere. I dag begrænser små vanddybder sejladsen i mange danske havne.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst