Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

København Kommunes tunge køretøjer skal være mere miljøvenlige

Fredag 2. december 2016 kl: 12:01
Af: Redaktionen

Busser, lastbiler og varevogne vejer tungt på vægtskålen, når det gælder den samlet luftforurening i København, der årligt er skyld i omkring 500 for tidlige dødsfald. Københavns Teknik- og Miljøudvalg har derfor vedtaget en række tiltag, der skal mindske de miljømæssige problemer forbundet med tunge køretøjer

Udvalget har blandt andet besluttet, at kommunen til hver en tid skal overholde EU’s højeste miljøstandard (i dag Euro 6-normen), når der købes nye tunge køretøjer. 


- Tunge køretøjer er blandt de helt store syndere, når det gælder luftforureningen i København. Det glæder mig derfor, at København nu viser vejen, når det gælder den nødvendige omstilling af tunge køretøjer, der kan sikre et renere miljø i København, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).


Når man ændrer kravene til tunge køretøjer i København, så er den miljømæssige effekt tydelig. Omstillingen fra Euro 4-normen til den nyere Euro 6-norm reducerer mængden af skadelige partikler og kvælstofsfiltre med henholdsvis 65 procent og 89 procent pr. køretøj. København vil imidlertid også arbejde for at indkøbe tunge køretøjer, der slet ikke forurener. Teknik- og miljøudvalget har også besluttet, at København skal arbejde hen imod en aftale med andre byer i Norden og Nordeuropa for at sikre fællesindkøb af tunge køretøjer på alternative drivmidler. Det skal være med til at skabe et større marked og presse priserne ned på lastbiler, der ikke bidrager til luftforureningen og samtidig nedbringer udledningen af CO2.

 
- Hvis København er den eneste by, der sætter høje miljøkrav til leverandører af kørselsopgaver, så er vores forhandlingsstyrke ikke særlig stor. Hvis vi derimod går sammen med en række europæiske byer om nogle fælles krav, så kan vi presse selv de mindst ambitiøse producenter til at indrette deres køretøjer mere miljøvenligt, siger Morten Kabell.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Politiet har beslaglagt knap 3.000 køretøjer
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Havneby i det vestlige Sverige får et elektrisk ladehub
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- Lastbilleverandører sætter fokus på lastvognsmekanikeruddannelsen under DM i Skills
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Lokal entreprenør skal ombygge motorvejstilslutning ved Taulov
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst