Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Over 60.000 passagerer forventes til Gotland i 2018

Torsdag 1. december 2016 kl: 11:19
Af: Redaktionen

Over 40 fartøjsanløb er booket til Gotland 2018. Aktiviteterne er i fuld gang for at ruste Gotland til at kunne håndtere over 60.000 passagerer i første sæson, når krydstogtskajen åbner. Region Gotland og CMP - Copenhagen Malmö Port har arbejdet hårdt med markedsføring inden premieren, hvilket har givet resultater

- Vi oplever, at rederierne er meget positive stillet over for Visby og Gotland som krydstogtsdestination. Muligheden for at anløbe Visby gør krydstogtsruterne i Østersøen mere attraktive. Så her har vi allerede over 40 bekræftede bookinger inden krydstogtssæsonen 2018, hvilket er ensbetydende med over 60.000 passagerer, og der kommer fortsat bookinger ind. Det giver en god fornemmelse, at CMP med vores lange erfaring med at udvikle krydstogtshavne er med til at udvikle Gotland som destination, siger Arnt Møller Pedersen, der er ansvarlig for krydstogtstrafikken hos  Copenhagen Malmö Port. 


Forberedelserne til at håndtere så mange fartøjer og passagerer er stadig i fuld gang. Gotland skal rustes til at kunne håndtere et meget stort antal besøgende. Fremadrettet håber både Region Gotland og CMP på 150 anløb pr. år. I ugens løb mødtes repræsentanter for Region Gotland, CMP og erhvervslivet for at drøfte muligheder og udfordringer inden 2018.  


- Det er til stor glæde og fornøjelse at der allerede nu er booket så mange krydstogtsfartøjer. Det er en spændende udfordring at modtage flere tusinde besøgende på én gang, samtidigt med at der er stor mulighed for at optræde som gode værter og vise Gotland frem fra sin bedste side, siger Stefan Persson, der er erhvervschef i Region Gotland.
 
 
Infrastrukturen spiller en afgørende rolle for, at logistikken til og fra krydstogtskajen fungerer. Der er blandt andet planer om at bygge en gangbro fra kajområdet til andre sideveje. Derudover vil der være brug for ny skiltning i hele Visby, offentlige toiletter og bedre bustrafik.  


To fartøjer på hver 340 meter kan anløbe krydstogtskajen på samme tid, når den er færdigbygget. I alt strækker kajen sig, inklusive landfæste, 530 meter ud i havet. Det er muligt at anløbe Visby i op til middelvind på 14 meter i sekundet. I forbindelse med kajen planlægges også en terminal på cirka 300 kvadratmeter for passager og besætning. 


Hovedentreprenør er den danske virksomhed Aarsleff A/S. 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skandinavisk CO2-samarbejde er en vigtig brik i etablering af europæisk CO2-infrastruktur
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Skandinavisk samarbejde om CO2-transport og lagring er faldet på plads
- Udledning af scrubbervand fra skibe bliver forbudt i det danske territorialfarvand
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern
- Havneselskab med tre havne holdt godsomsætningen
- Finsk rederi har åbnet rute mellem Skåne og Polen
- Bornholms største havn nåede rekordomsætning og et resultat over det forventede
- Mobilkran kan løfte 144 ton og øger kapaciteten
- Dansk rederikoncern udvider sit logistiknetværk til Tyrkiet
- Svensk rederi-koncern vil udvide uden for Europa
- Rederi og havne arbejder på landstrøm til containerskibe

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst