Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Nordisk konference sætter fokus på biomasse til transportområdet

Onsdag 30. november 2016 kl: 09:09
Af: Redaktionen

Efteråret 2016 er den globale klimaaftale fra Paris blevet underskrevet af så mange lande, at den nu er trådt i kraft. Herved er der kommet fokus på omstillingen af energiforsyningen. Det vil få betydning for valg af energiformer, som i fremtiden skal benyttes til transport. Frem til 2030 skal CO2-emissionerne fra transportsektoren i Norden reduceres med knap 40 procent, og frem til 2050 er det forudsætningen, at de fossile brændstoffer - olie, kul og naturgas - stort set er udfaset. På en konference hos Post Nord i København tirsdag 6. december bliver der sat fokus på, hvilken rolle biomasse kan spille som drivmiddel i fremtidens tunge vejtransporter

Meget tyder på, at fremtidens persontrafik vil være elektrificeret. Når det gælder tung transport kan biomasse i form af for eksempel biogas og biodiesel være mulige energikilder til større eller mindre dele af transporterne. Da omstillingen tager tid, er det vigtigt, at den teknologiske udvikling kommer i gang nu.


- Transporterhvervet er en del af løsningen, vi skal bringe nye og mere bæredygtige transportløsninger på banen. Men er det er vigtigt, at der kommer fokus på den teknologiske udvikling, og at rammebetingelserne er i overensstemmelse med de udviklingsspor, der bliver enighed om, vi skal gå, siger Finn Hansen, der er chef for HR og bæredygtighed hos PostNord.


Med den nordiske konference om biomasse i tung transport hos Post Nord på Hedelandsvej i København tirsdag 6. december sættes der fokus på biomasse som drivmiddel i tung transport - muligheder og begrænsninger. Formålet er at samle den nyeste og bedste viden.


Der vil blandt andet være indlæg fra svenske Scania, der som en af flere lastbil- og busproducenter arbejder med bæredygtige transportteknologier. De vil på konferencen fortælle om deres syn på den teknologiske udvikling inden for lastbilmotorer og nye drivmidler.
  • Direktør Christian Ibsen fra tænetanken Concito giver sit bud på, hvad de internationale klimaaftaler betyder for brugen af biomasse til energi- og transportformål
  • Pål Börjesson, professor ved Lund Universitet, vil give et indblik i bæredygtighedskriterier for vurdering af biobasserede drivmidler
  • Carsten Poulsen fra Energistyrelsen vil fortælle om forhandlingerne i EU om de kommende fælles retningslinjer til biobasserede drivmidler
  • Den svenske regering valgte i 2015 at Sverige skal være et af de første fossilfrie lande i verden, det stiller blandt andet krav til hurtig omstilling af transportsektoren. Håkan Johannson, Trafikverket, vil fortælle om vejene til en fossilfri transportsektor i Sverige
  • Thomas Suse fra DSV og Søren Boas fra Post Nord, vil fortælle om mål og midler til mere bæredygtige transporter i de to virksomheder.

- De flesta nya personbilar kan vara eldrivna inom några år, men på tunga sidan är biodrivmedlen helt avgörande för att vi ska nå hållbara transporter. Därför är det mycket viktigt att samla erfarenheterna och konkretisera vad som behöver hända på nordisk nivå, och jag ser mycket fram emot denna heldag, siger Mattias Goldmann, der er direktør i tænketanken Fores.


Målgruppen for konferencen i København er transportvirksomheder, transportkøbere, myndigheder og beslutningstagere i øvrigt i forhold til transportsystemet samt videnspersoner (forskere og rådgivere).
Det samlede program og mere information kan findes på www.tinv.dk eller ved at klikke her:


Det er gratis at deltage i konferencen, men tilmelding er nødvendig.


Konferencen er et fælles initiativ mellem NTM Sverige, NTM Danmark, Concito og Fores med sigte på at belyse muligheder og potentialer for udvikling af bæredygtige løsninger i Norden på tværs af landegrænserne.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Politiet har beslaglagt knap 3.000 køretøjer
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Havneby i det vestlige Sverige får et elektrisk ladehub
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- Lastbilleverandører sætter fokus på lastvognsmekanikeruddannelsen under DM i Skills
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Lokal entreprenør skal ombygge motorvejstilslutning ved Taulov
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst