Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Automatiserede gearkasser kan også får til ni-liters gasmotorer

Torsdag 10. november 2016 kl: 08:27
Af: Redaktionen

Scania tilbyder nu også sit Opticruise-gearskiftesystem til gasdrevne by- og regionale lastbiler med ni-liters gasmotorer. Baggrunden er, at interessen for gasdrevne lastbiler stiger støt, og Scania vil med initiativet styrke sin position inden for bæredygtige løsninger

- Tidligere har Scania-kunder kun kunnet vælge en manuel gearkasse eller en helt automatisk gearkasse, når de har ønsket gasmotorer. Nu kan de også vælge Scania Opticruise til by- og regional transport, siger Magnus Höglund, som er Director for Sustainable Solutions. 


Scanias 9-liters, fem-cylindrede gasmotor er meget rost af både kunder og fagmedier. Den fås med to forskellige ydelser med lavt støjniveau og reduceret miljøpåvirkning. Varianten med 340 hk har et maksimalt drejningsmoment på 1.600 Nm, som er til rådighed fra 1.050 omdr./min. Med Scania Opticruise kan den klare en totalvægt på op til 40 t.


- Vi oplever en markant stigning i efterspørgslen efter gasdrevne lastbiler både i lande, hvor Euro 6-standarden er indført, og i lande med stor naturgasforsyning, siger Magnus Höglund og fortsætter:


- Efterspørgslen i Europa er primært drevet af miljømæssige hensyn, hvor både byer og store vognmandsforretninger har ambitioner om at forbedre luftkvaliteten og reducere deres CO2-udledning. Vi er i tæt dialog med kommunale og regionale beslutningstagere samt repræsentanter for store fødevarekæder om, hvordan de kan reducere deres miljøbelastning.


Scania tilbyder i øjeblikket gasmotorer i kombination med P- og G- førerhuse. Den præcise kombination af motorer, gearkasser og førerhuse til forskellige typer anvendelse og drift fastlægges i en dialog mellem den enkelte kunde og Scania. Scanias gasmotorer fungerer lige godt med CNG (komprimeret naturgas), LNG (flydende naturgas) og bæredygtig biogas. 


- Vores gasmotor med 340 hk har præstationer, der er helt sammenlignelige med vores dieselmotorer med samme ydelse, og den har endda et lidt højere maksimalt­ drejningsmoment, fremhæver Magnus Höglund. 


- Uanset de tilgængelige gaskvaliteter kan man opnå miljømæssige fordele med mindre udledning af partikler og reducerede CO2-emissioner.


Scania introducerede allerede i september 2012 sin 9-liters, Euro 6-certificerede gasmotor i to varianter. De kan køre på både LNG og CNG (med enten naturgas eller biogas). Drejningsmomentet kan sammenlignes med en dieselmotors drejningsmoment og med konkurrenternes motorer med ­en væsentligt højere ydelse.
  • 280 hk ved 1.900 omdr./min. og 1.350 Nm fra 1.000-1.400 omdr./min.
  • 340 hk ved 1.900 omdr./min. og 1.600 Nm fra 1.050-1.400 omdr./min.
  • Princippet: tændrør, støkiometrisk forbrænding, turbolader med wastegate, 5–20 % EGR, multipoint-indsprøjtningssystem og 3-vejs katalysator.


Grunden til, at Scania Opticruise-gearkasser nu kan anvendes sammen med gasmotorer er, at de nu er udstyret med en bremse på bundgearsakslen. Den giver sammen med den nye drivlinesoftware et hurtigere gearskift og dermed en større kørbarhed til glæde for chaufføren.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst