Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Aabenraa Havn ombygger Sydhavn til erhvervshavn

Torsdag 27. oktober 2016 kl: 11:37
Af: Redaktionen

Aabenraa Havn ombygger Sydhavn til erhvervshavn

Mandag formiddag blev den første grab med sand hældt i Aabenraa’s Sydhavn. Hermed er første etape af renoveringen af sydhavnen startet, og omdannelsen til erhvervshavn er for alvor påbegyndt

Aabenraa Havn ombygger Sydhavn til erhvervshavn
Mandag fortalte havnedirektør Henrik Thykjær (tv) og bestyrelsesformand Erwin Andresen (th) fortalte om renoveringen af Sydhavn.
Aabenraa Havns bestyrelse traf i april en beslutning om, at ombygge havnens sydhavn med fokus på at udbygge og bevare erhvervsrelaterede aktiviteter i området, hvor der blandt andet skal etableres arealer til projektlaster samt skabes plads til havnevirksomheder i havnebassinet.


- Dette projekt er et vigtigt skridt i retning af den fortsatte udvikling af Aabenraa Havn som en erhvervshavn, hvor vi nu skaber de forudsætninger, som kunderne har efterspurgt til at kunne udvikle deres forretninger. Det glæder mig, at vi især over for havnens kunder kan vise, at det både er en beslutnings- og handledygtig bestyrelse, siger Erwin Andresen, der er bestyrelsesformand for Aabenraa Havn og medlem af byrådet i Aabenraa Kommune valgt af Slesvigsk Parti.


Den nye erhvervshavn skal sætte fokus på udvikling og skabe plads til nye aktiviteter på området. Første etape, hvor bestyrelsesformanden Erwin Andresen hældte to ton sand i Sydhavn, er med til at markere, at Aabenraa Havn ønsker at fastholde og udbygge sin position som en vigtig erhvervshavn. Renoveringen skal ses som et led i den langsigtede udviklingsstrategi, der fortsat skal sikre en aktiv erhvervshavn i regionen.


- Det er glædeligt, at vi nu kan have endnu mere fokus på at skabe de rette faciliteter for vores kunder, således at vi kan fastholde dem og de tilhørende arbejdspladser i Aabenraa. Vi skaber, med de nye arealer tæt på Sønderjyllandskajen, et nyt attraktivt område. Et områder, der på sigt vil kunne understøtte kundernes udvikling, og som gerne skal medvirke til endnu mere aktivitet på havnen, siger Henrik Thykjær, der er havnedirektør for Aabenraa Havn.


Det nye område vil i fremtiden skabe bedre vilkår for havnerelaterede virksomheder og være med til at sikre deres forretninger. Det er i første omgang den nordlige havnekaj der bliver hævet en halv meter og forstærket med en stensætning, hvilket er med til at forebygge oversvømmelse. Planen er, at der skal hældes 10.000 ton sand ned langs kajen og som skal ligge og tynge dyndet ned og dermed stabilisere bunden. Herefter kan arbejdet på stensætningen påbegyndes, hvilket finder sted i starten af det nye år. Kajanlægget forventes færdigt i slutningen af næste år, hvorefter Sydhavn kan tages i brug som nyt og moderne havneareal, der skal sikre vækst og arbejdspladser i lokalområdet.









Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst