Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
BUDSKAB FRA DEBAT HOS DANMARKS REDERIFORENING:

Vi har brug for frihandel

Onsdag 26. oktober 2016 kl: 11:28
Af: Redaktionen

Globalisering og frihandel var de store temaer, da udenrigsminister Kristian Jensen (V) tirsdag leverede hovedtalen ved et debat-arrangement om international handel hos Danmarks Rederiforening. Arrangemenet var en del af Danish Maritime Days og satte særligt fokus på skibsfartens rolle som understøttende element for den frie globale handel

Med de grundstødte forhandlinger om EU-frihandelsaftalen med Canada som bagtæppe, afviklede Danmarks Rederiforening debatten om frihandel og global skibsfart. Her kunne deltagerne høre udenrigsminister Kristian Jensen slå tonen an ved at tale varmt for betydningen af frihandelsaftaler. Han fokuserede blandt andet på, at nytten af frihandel i høj grad falder hos forbrugerne - og dermed hos den brede befolkning. Derfor er potentialet stort.

 
- CETA-aftalen kan gavne dansk økonomi med 2,2 milliarder kroner. USA-aftalen TTIP kan give endnu større gevinster. Men endnu vigtigere så kan de to aftaler sætte barren for resten af verden og sikre højere standarder inden for blandt andet miljø og forbrugersikkerhed, sagde Kristian Jensen, der understregede, at den danske regering vil arbejde for at finde løsninger.


Et af temaerne på dagsordenen var den spirende tendens til anti-globalisering - og ikke mindst, hvordan anti-globalisering og protektionisme truer EU-landenes ønske om progressive handelsaftaler til gavn for vækst og velfærd. Her mærker særligt skibsfarten effekterne af protektionisme og stagnerende verdenshandel.
 

Søren Toft, COO i Maersk Line, påpegede dog, at nye markedsåbninger i blandt andet Cuba kan være til gavn for søfarten.

 
- Frihandelsaftaler er helt afgørende for os som virksomhed. De er vitale for, at vi fortsat kan skabe vækst og arbejdspladser overalt, hvor vi er til stede, sagde Søren Toft og fremhævede Mexico, hvor alene fragtmængderne med Maersk Line viste, at øget frihandel var kilde til mere velstand.

 
En af de aktører, som også mærker de globale konjunkturudfald i første række, er Suez Canal Authority (SCA). Admiral Mameesh, som står i spidsen for SCA, fremhævede det gode samarbejde med Maersk og viste, hvordan forbedret infrastruktur ved Suez kan fremme verdenshandlen. Han var også positiv i forhold til fortsat fremdrift imod en mere åben verdensøkonomi.

 
Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist Sørensen, påpegede i den afsluttende paneldiskussion med Søren Toft og Admiral Mameesh, at frihandelsaftaler også bør være med til at sikre rettigheder og beskyttelse for verdens fattigste. Så frihandel var positivt - men det krævede strukturer rundt om de nødvendige aftaler.

 
- Dagens program viste, at selv om vejrudsigten ikke er lys med især de grundstødte EU-forhandlinger om handelsaftalen med Canada, så skal vi holde ved. Vi skal bredere ud med den positive fortælling om frihandel, som har fødderne solidt plantet i fakta. Det er centralt for at sikre, at frihandel fortsat er højt på dagsordenen hos vores politikere - både i Danmark og i EU, sagde Jakob Ullegård, der er direktør i Danmarks Rederiforening efterfølgende som opsamling på dagens debat. 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst