Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
DANMARKS REDERIFORENING:

Der er behov for IMO-aftale om skibsfartens CO2-reduktioner

Mandag 24. oktober 2016 kl: 11:20
Af: Redaktionen

Når miljøkomitéen i FN’s søfartsorganisation, IMO, mødes i næste uge, er der ifølge Danmarks Rederiforening lagt op til det vigtigste møde i mange år. Rederiforeningen mener, at IMO skal tage arbejdshandskerne på og fastsætte skibsfartens ”fair andel” af de samlede globale CO2-reduktioner

Skibsfartens bidrag til FN’s globale klimaaftale er sat højt på dagsordenen i IMO’s miljøkomité, MEPC, der holder møde i næste uge. FN-aftalen, der blev vedtaget på COP21-mødet i Paris, træder i kraft 4. november i år. Aftalen omfatter ikke skibsfarten, men fastslår, at alle sektorer skal levere deres fair andel af verdens CO2-reduktioner. Derfor er det efter Danmarks Rederiforenings opfattelse nødvendigt at sætte fart på drøftelserne i IMO om skibsfartens andel og reduktionsmuligheder.


Den internationale FN-organisation for luftfart, ICAO, besluttede for to uger siden at reducere luftfartens globale CO2-udslip fra 2021 og frem. Det øger presset på IMO-landene for også at tage et ansvar og fastlægge mål for skibsfarten CO2-udledninger.


- IMO har drøftet CO2 i årevis, og det er helt afgørende, at landene nu beslutter en konkret plan for at fastsætte skibsfartens andel af de globale CO2-reduktioner. Vi har brug for ambitiøse reduktionsmål, der ikke straffer de rederier, der allerede har taget initiativ til at reducere deres CO2-udslip, siger Jesper Stubkjær, der er fungerende underdirektør i Danmarks Rederiforening.


Rederiforeningen har, som del af en bred skare af internationale rederirepræsentanter, heriblandt International Chamber of Shipping, foreslået, at der vedtages en køreplan for beslutning om skibsfartens fair andel af de globale CO2-reduktioner. Forslaget støttes af lignende forslag fra en række lande, der også ønsker at skubbe på beslutningsprocessen i IMO.


Globale løsninger er afgørende
Danmarks Rederiforening ser frem til, at IMO snarest tager hul på debatten om, hvilke reduktionsmekanismer, der skal anvendes for, at skibsfarten når i mål med de globale CO2-reduktioner. Her bør IMO efter Danmarks Rederiforening’s påfattelse se på alle muligheder - lige fra tekniske tiltag til økonomiske virkemidler. Konkret set støtter Danmarks Rederiforening en afgift på brændstof via IMO.


Danmarks Rederiforening peger på, at IMO-regler er afgørende, da der er behov for et globalt regelsæt, som stiller alle rederier lige. Det vil give de største miljømæssige fordele og samtidig sikre lige konkurrence.


- Vi er bekymrede for, at der vil komme regionale tiltag, hvis ikke IMO rykker på CO2-dagsordnen nu. Det kræver, at alle lande bakker op, så scenen er sat for en uge med svære forhandlinger, siger Jesper Stubkjær.


Danmarks Rederiforening deltager i miljømødet i IMO i London i næste uge. Her vil der også være fokus på de globale svovlkravs ikrafttrædelse, ballastvand samt vedtagelse af et globalt dataindsamlingssystem for skibsfartens CO2-udledninger.  




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Formandskabet fortsætter uændret
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- Udvidelsesplaner har udløst supplerende miljøkonsekvensrapport
- Stort havvindsudbud kan sikre brændstof til skibsfarten
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Skandinavisk CO2-samarbejde er en vigtig brik i etablering af europæisk CO2-infrastruktur
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Skandinavisk samarbejde om CO2-transport og lagring er faldet på plads
- Udledning af scrubbervand fra skibe bliver forbudt i det danske territorialfarvand
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst