Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Transportorganisation hilser ministerinitiativer velkomne

Onsdag 19. oktober 2016 kl: 11:40
Af: Redaktionen

Et nyt vækstforum for transport- og logistiksektoren, proportionalitet på bødestørrelser og digitalisering var punkter, som transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (v) pegede på, da han rundede Vejtransportrådets foreløbige arbejde af

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt indledte det afsluttende møde i Vejtransportrådet i fredags med at fremhæve rapportens afsnit om bødestørrelserne på køre- og hviletid som hans vigtigste indsatsområde netop nu. De nuværende bødestørrelser har rødder tilbage til den tidligere VK-Regering. Ministeren ønsker at få justeret de nuværende regler om bøder og generelt få mere proportionalitet ind i reglerne. Emnet er på dagsorden på et møde 25. oktober, transportministeren har indkaldt til.
 

- Det er uhyre vigtigt for vores medlemsvirksomheder, at vi sætter ind på dette område nu. Alt for mange sager på området takseres for voldsomt i dag. En datagennemgang af ITD’s TachoWeb-system viser, at tre ud af fire af de fejl, der begås i dag på køre- og hviletidsområdet, hører til i EU’s kategori ”mindre alvorlige sager. Derfor hilser ITD og resten af branchen ministerens ønske velkommen om at få mere proportionalitet ind i sanktioneringen og en vurdering af virksomhedernes indsats for at optimere overholdelsen af de gældende komplekse regler. Kort sagt, vi ønsker en helhedsvurdering af virksomhedskontrollen, siger Anders Jessen, der er chefkonsulent i ITD.

 
Vejtransportrådets rapport adresserer også mange andre vigtige emner for branchen. For ITD har hovedindsatsområderne i Vejtransportrådets rapport været at få etableret et vækstforum belært af erfaringerne i Det Blå Danmark, digitalisering af transport- og logistikområdet, arbejdskraftmangel og behovet for klare uddannelsesretninger i branchen.

 
- Vi glæder os over, at ministeren giver bolden op til etableringen af et vækstforum, der kan adressere potentialerne og udfordringerne for vejgodstransporterhvervet og logistikbranchen fremover. Det har vi sammen med speditørerne advokeret for længe, og det er glædeligt, at Hans Christian Schmidt gerne ser, at erhvervet tager initiativ til en "rundbordssamtale", og at han også ønsker, at erhvervs- og vækstministeren deltager i denne proces, siger Anders Jessen.
 

Endelig var digitalisering af transport- og logistikerhvervet på dagsordenen, og også her viste transport- og bygningsministeren sin interesse. 
 

- Digitaliseringen af branchen er et af de vigtigste emner for vores medlemmer netop nu, fordi vi ikke kommer uden om den, og hvis vi fortsat vil være en del af konkurrencen, er vi nødt til at sætte os hårdt i førersædet på denne dagsorden. Mange vognmandsvirksomheder ved i dag ikke, hvilket digitalt ben de skal stå på. Derfor ser vi frem til at få klarlagt, hvor vi sætter mest hensigtsmæssigt ind for at digitalisere Transport-Danmark, siger Anders Jessen.
 

Han henviser til, at ministeren i forlængelse af Vejgodstransportrådets rapport tager initiativ til en arbejdsgruppe under Vejtransportrådet, som særligt skal arbejde med konkrete digitaliseringsinitiativer for sektoren, og forventer, at det vil sætte skub i digitaliseringen af de danske transport- og logistikvirksomheder.
 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Politiet tilbageholdt lastbil i Kalundborg
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- En plus en plus en plus en - bliver et 34 meter langt vogntog
- Vognmand fra Brylle hentede påhængsvogn til veksellad i Hedensted
- Tysk-italiensk joint venture har fået ok fra konkurrencemyndighederne

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst