Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Transportministeren arbejder på sagen

Mandag 17. oktober 2016 kl: 10:53
Af: Redaktionen

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V) har set på udviklingsplanen fra Vejtransportrådet og peger på, at han arbejder på politiske løsninger på en række af planens anbefalinger, der angår udfordringer, som han kender fra sine møder med transporterhvervet

Vejtransportrådet har overrakt sin udviklingsplan ”En ny vej frem” til transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt. Planen peger på en række strategiske området og sætter fokus på flere spørgsmål.


- Noget af det første, jeg tog initiativ til som minister, var at arrangere fyraftensmøder med branchen over hele landet og en transportkonference, så jeg kunne få branchens input, siger ministeren. Og jeg er i fuld gang med at arbejde på løsningsforslag til mange af de problemstillinger, som jeg blev præsenteret for på møderne med branchen, og som også bliver nævnt i Vejtransportrådets rapport, siger transportministeren.


Det gælder blandt andet på spørgsmålet om indførelse af mere fair og letforståelige regler på køre- hviletidsområdet.


- Her har jeg for længst sat et arbejde i gang med at forbedre og forenkle det danske sanktions- og frakendelsessystem, siger ministeren. Vi skal væk fra en situation, hvor vognmænd og chauffører går på arbejde med en frygt for at få en bøde, fordi reglerne er for komplicerede. Vi skal simpelthen være bedre til at skelne fejl fra forbrydelse. Og jeg glæder mig til at præsentere mine tanker for branchen i mere konkret form på et møde senere på måneden.


Ministeren siger, at han også har fokus på et andet af de områder, der fylder meget i Vejtransportrådets rapport, nemlig spørgsmålet om bekæmpelse af ulovlig cabotagekørsel.


- Det er af stor betydning, at vi kan skabe lige vilkår og fair konkurrence i det indre marked for vejtransport, siger han. Udfordringerne med ulovlig cabotagekørsel er et problem, der hovedsageligt skal håndteres på EU-plan. Jeg har allerede drøftet spørgsmålet med ministerkolleger, EU-kommissæren, vores folkevalgte i EU-parlamentet og andre EU-parlamentarikere. Og jeg vil fortsætte med at sætte politisk fokus på sagen, når muligheden opstår, siger han.


Mange af de opgaver, som transportbranchen står over for, kan kun løses i et bredt samarbejde – både herhjemme og i EU.


- Jeg arbejder intensivt med at håndtere de opgaver, der ligger på mit bord, siger ministeren. Men mange af branchens problemstillinger kan kun løses i samarbejde med flere parter. Jeg håber derfor på bred politisk opbakning - både herhjemme og i EU-regi - til at få løst problemerne og skabe bedre vilkår for den hjemlige transportbranche.


Anbefalinger om digitalisering fylder også meget i rapporten. Og her anbefaler ministeren, at der nedsættes en arbejdsgruppe under Vejtransportrådet, der skal arbejde med at fremme digitalisering i transportbranchen.


- Jeg ved, at digitalisering fylder meget for vejgodsbranchen, og jeg vil gerne gøre, hvad jeg kan, for at gøre tingene nemmere for branchen, siger ministeren.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst