Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Kalundborg Havn anlægger et nyt havneområde

Torsdag 29. september 2016 kl: 10:44
Af: Redaktionen

Med en lånegaranti fra kommunalbestyrelsen i Kalundborg Kommune kan byens havn tage et afgørende skridt mod realiseringen af sine vækstvisioner ved opførelsen af et stort og nyt havneområde på 330.000 kvadratmeter. Kalundborg Havn tager første spadestik til Ny Vesthavn i sommeren næste år og forventer, at det nye havneområde er klar til drift fra efteråret 2018

Kalundborg Havn har fået den økonomiske blåstempling af en havneudvidelse under navnet Ny Vesthavn. Til næste år begynder opførelsen af i første omgang 330.000 ekstra kvadratmeter med 500 meter kaj og 15 meter vanddybde til udvikling af erhverv og nye arbejdspladser. Ny Vesthavn, der kommer til at ligge på den sydlige side af Kalundborg Fjord, skal være med til at styrke hele erhvervsklyngen i Kalundborg.


- Vi ønsker at investere i fremtiden, men er løbet tør for plads til, at nye havnebrugende virksomheder kan etablere sig. For at indfri havnens udviklings- og vækstpotentiale opruster vi nu med nogle flere kvadratmeter, så havnen og den omkringliggende erhvervsklynge kan fortsætte med at bidrage aktivt til erhvervs- og beskæftigelsesudviklingen, siger direktør i Kalundborg Havn, Bent Rasmussen.


Med vækstmotorer som Statoil, Novo Nordisk og Novozymes er Kalundborg Sjællands største erhvervsområde uden for København. Hele erhvervsklyngen bidrager til, at Kalundborg-egnen er et af de områder i Danmark, der oplever størst vækst og skaber grobund for yderligere udvikling og beskæftigelse.


Ny Vesthavn vil skabe plads til et vækst-boost i området gennem udvidelse af eksisterende aktiviteter - blandt andet en forøgelse af containertrafikken, ligesom udvidelsen af Kalundborg Havn giver mulighed for at tiltrække nye, havnebrugende virksomheder til området. Havnens bestyrelse har gennem hele processen bakket op om udvidelsen, og ser den som en afgørende investering i fremtiden.


- Vi har i mange år kæmpet for at forbedre infrastrukturen til og fra Kalundborg, og den investering kommer kun, hvis vi vækster og øger bosætningen. På Kalundborg Havn vil vi gerne fortsætte med at bidrage til vækst og flere arbejdspladser, men det kræver forbedrede vilkår i form af mere plads, og derfor har vi valgt at udvide med Ny Vesthavn, siger bestyrelsesformand i Kalundborg Havn Jakob Beck Jensen (V), der sidder i byrådet i Kalundborg Kommune.


Fakta om Ny Vesthavn i Kalundborg
  • Ny Vesthavn kommer i første omgang til at brede sig over 330.000 kvadratmeter på sydsiden af Kalundborg Havn vest for Asnæsværket med 60.000 kvadratmeter til kajer, vej, parkering med videre. De resterende cirka 270.000 kvadratmeter skal benyttes til alle former for udlejning til havnebrugende industri
  • En del af planen er at flytte containerterminalen fra det nuværende havneområde til Ny Vesthavn
  • Projekt Ny Vesthavn er godkendt af diverse myndigheder og miljøinstanser


Ny Vesthavn kommer til at dække 330.000 kvadratmeter, have en 500 meter lang kaj og en vanddybde på 15 meter - Sjællands dybeste ved kaj og indsejling.











Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst