Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
TRAFIKSELSKABER:

Fremtidens bustransport består af moderne busbaner med kort rejsetid og høj komfort

Tirsdag 27. september 2016 kl: 10:31
Af: Redaktionen

Trafikselskaberne Movia og Aalborg Kommune viste i september, hvordan man kan effektivisere og fremtidssikre den kollektive bustransport med et BRT-system (Bus Rapid Transit). Konceptet kan give bedre miljø, kortere rejsetid, mere komfort, og større sammenhæng mellem byudvikling og transport

Movia og Aalborg Kommune havde lånt en ekstra lang bus i Malmö for at vise, hvordan BRT-konceptet kunne fungere i praksis, hvor Movia har etableret en +Way i København, hvor busserne kører i deres eget spor og dermed kommer hurtigere frem, end den øvrige trafik


BRT-konceptet kan beskrives som en mini-letbane på hjul i stedet for skinner. BRT-systemer er kendt fra byer som Barcelona, Istanbul og Amsterdam. For at vise, at vi også i Danmark er klar til BRT, har Aalborg Kommune og Movia lånt en 24 m lang biogashybridbus, som til daglig kører i Malmö. 


Bussen fra Malmö, der dagligt sammen med flere tilsvarende busser er med til at fragte omkring 17.000 passagerer, har et meget lavt støjniveau og kører på gas/-elhybridteknik.


BRT-konceptet er kendetegnet ved, at der er en særlig busbane, også kaldet tracé, som sikrer, at bussen ikke påvirkes af trængsel på vejene. Så hvor andre holder i kø, kan bussen kører uhindret forbi og dermed sikre fremkommeligheden for passagererne - også i myldretiden. Yderligere hovedelementer i et BRT system er særlige stoppesteder, høj rejsehastighed og pålidelighed, stor kapacitet og mange afgange. Busserne har deres egen identitet og en høj miljøstandard.


Movia’s +Way er inspireret af BRT-konceptet og har en høj miljøstandard, forbedret rejsehastighed gennem trængselsfrie tracéer og forenklede på-og afstigningsforhold. 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Mangel på mekanikere og reservedele påvirker togdriften i det sydlige Jylland
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Antallet af togrejser steg i årets første to måneder
- Passagerer tilbage til busser og tog er emnet på høring på Christiansborg
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Tur i pirattaxi på få kilometer kostede en del tusinde kroner
- Fredag 12. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Rutesektor har fået ny næstformand
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
- Fremtidens kollektive transport er kommet tættere på i Nordjylland
- Regionale buslinier i Hovedstaden skifter til el-drift

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst