Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Arbejdsgiverorganisation kritiserer Arbejdstilsynet

Mandag 26. september 2016 kl: 11:29
Af: Redaktionen

Lars William Wesch, som er direktør for arbejdsgiverorganisationen ATL, der organiserer en stor del af de danske vognmænd med ansatte, peger på, at Arbejdstilsynet i mange tilfælde trækker sager mod transportvirksomheder tilbage, når virksomheden afviser at betale en bøde eller følge et påbud og går i retten eller til klagenævnet

- Vi er i et farligt fag. Der er tunge løft, store maskiner og trafikken er altid uforudsigelig. Det kan også aflæses i statistikken. Der er mange arbejdsulykker inden for vejgodstransporten - også for mange, siger Lars William Wesch.


Han peger på, at man som arbejdsgiver bør stoppe op og tænke, om man kunne have gjort det anderledes, hver gang der sker en arbejdsulykke inden for vejgodstransporten. Og er der noget, der kan gøres bedre, så lignende ulykker undgåes i fremtiden.


- Når det er sagt, oplever vi, at Arbejdstilsynet rammer ved siden af skiven i deres indsats for at begrænse arbejdsskaber og arbejdsulykker, siger han og peger på, at der alt for ofte bliver udskrevet bøder uden at sagen er ordentlig belyst. 


Senest har Slagelse Transportcenter fået annulleret en bøde på 60.000 kroner ved at tage sagen for retten. Virksomheden gør sig stor umage for at informere, instruere og følge op over for medarbejderne. 


Sagen er ifølge ATL langt fra et enkeltstående tilfælde. Når en virksomhed klager over et påbud fra Arbejdstilsynet eller går i retten med en bøde, bliver sagen ifølge ATL trukket tilbage af Arbejdstilsynet i omkring halvdelen af tilfældene, fordi sagerne ikke har været ordentligt beskrevet, eller at der er begået deciderede fejl i behandlingen af sagerne.


Af de sager, der ender hos klagenævnet, bliver omkring en tredjedel omgjort. 


- Det er altså alt for mange virksomheder, der bliver forsøgt straffet, uden at Arbejdstilsynet har foretaget en kvalificeret vurdering af, om virksomheden er skyldig i en forseelse, siger Lars William Wesch og fortsætter:


- Arbejdstilsynet bør gå efter de virksomheder, som sjusker med arbejdsmiljøet og ikke bruge kræfterne på dem, der gør det godt.  I dag oplever vi desværre alt for ofte, at det er Arbejdstilsynet, der sjusker med sagsbehandlingen.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Politiet har beslaglagt knap 3.000 køretøjer
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Havneby i det vestlige Sverige får et elektrisk ladehub
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- Lastbilleverandører sætter fokus på lastvognsmekanikeruddannelsen under DM i Skills
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Lokal entreprenør skal ombygge motorvejstilslutning ved Taulov
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst