Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Virksomhed slipper for bøde på 60.000 kroner

Mandag 26. september 2016 kl: 10:48
Af: Redaktionen

Slagelse Transportcenter fik en bøde på 60.000 kroner for at overtræde arbejdsmiljøloven, da en chauffør kom ud for en arbejdsulykke. Men virksomheden kunne dokumentere, at chaufføren havde fået en grundig instruktion. Derfor slap Slagelse Transportcenter for bøden, da sagen kom i byretten og dommeren lod sin hammer falde

Arbejdsulykken skete, da en chauffør fra Slagelse Transportcenter skulle aflevere en el-tavle hos en kunde. Da den 400-500 kg tunge el-tavle skulle sættes af, var den ved at falde ned fra liften. Derfor hoppede chaufføren ned fra liften og prøvede at holde den tilbage, hvorved chaufføren kom til skade.


Slagelse Transportcenter fik en bøde på 60.000 kroner for at overtræde arbejdsmiljøloven. Anklagemyndigheden mente ikke, at virksomheden havde tilrettelagt arbejdet sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt - herunder instrueret medarbejderen korrekt. Men den afgørelse var direktør Jens Ole Larsen ikke tilfreds med.


- Arbejdsmiljøet er prioriteret højt hos os. Chaufførerne bliver grundigt oplært, og vi orienterer både skriftligt og mundtligt om, hvilke forholdsregler de skal tage for at undgå ulykker. Når vi ser forkerte arbejdsmetoder, påtaler vi det med det samme, siger Jens Ole Larsen ifølge arbejdsgiverorganisationen ATL.


Det viste sig at blive afgørende for sagens udfald. Byretten lagde i sin afgørelse vægt på, at virksomheden kunne dokumentere grundig oplæring og instruktion af medarbejderne, og at virksomheden fører tilsyn med chaufførerne.


Opfordring: Giv grundig instruktion og følg op
Advokat André Rouvillain, der førte sagen for Slagelse Transportcenter, har de seneste år ført en række tilsvarende sager. Han mener, at Arbejdstilsynets efterforskning ikke lever op til de grundlæggende principper for retspleje.


- Sagen er et klassisk eksempel på Arbejdstilsynets automatiske udstedelse af bøder. De laver ikke en objektiv og fair undersøgelse af uheldet, men udsteder bare et bødeforlæg, der falder til jorden, når sagen kommer i retten og bliver ordentligt oplyst, siger advokat André Rouvillain.


De hyppigste arbejdsskader blandt chauffører sker i forbindelse med af- og pålæsning af varer. Der er chauffører, som falder ned fra liften, får tunge varer over sig eller snubler.


Chefkonsulent i ATL Susanne Linhart opfordrer derfor virksomhederne til at instruere grundigt i netop denne del af arbejdet. 


- Det er vigtigt, at man ved, hvad man har med at gøre. Virksomhederne har et ansvar for at undgå arbejdsulykker. Men vognmændene kan naturligvis ikke holde øje med, hvad der foregår omkring hver enkelt bil. Derfor bliver det som regel afgørende for, om man får en bøde, om chaufføren er blevet instrueret i, hvordan han skal arbejde, og at virksomheden følger op på instruktionen, siger hun.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst