Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
EUKOMMISSIONEN:

Næsten 160 milliarder euro er gået tabt i EU i 2014 i uopkrævede indtægter

Mandag 19. september 2016 kl: 12:29
Af: Redaktionen

De mange milliarder euro er ifølge EU-Kommissionen tabte indtægter fra moms (merværdiomsætning). Forskning viser, at den samlede forskel mellem de forventede indtægter fra moms og det beløb, der rent faktisk opkræves (det såkaldte "momsgab"), endnu en gang udgør et uacceptabelt højt årligt beløb

Resultaterne understøtter EU-Kommissionens nylige opfordringer om at lave et hovedeftersyn af EU's momsordning for at tackle momssvig og gøre ordningen mere effektiv. Medlemsstaterne må nu følge op på EU-Kommissionens handlingsplan for ét enkelt momsområde, der blev fremlagt sidste april, ved at blive enige om vejen frem mod en endelig momsordning for grænseoverskridende handel i Unionen. Der er allerede igangsat umiddelbare foranstaltninger for at tackle problemerne med momssvig, men tallene i dag viser, at det er nødvendigt med mere grundlæggende reformer.


Momsgabet går fra 37,9 procent i uopkrævet moms i Rumænien til 1,2 procent i Sverige. I absolutte tal blev det største momsgab registreret i Italien med 36,9 milliarder euro, mens Luxembourg havde det mindste momsgab med 147 millioner euro.


- Vores medlemsstater mister tocifrede milliardbeløb i euro i uopkrævede momsindtægter. Det er ikke acceptabelt. Den nuværende ordning er utroligt dårligt rustet til at håndtere problemerne med momssvig og fejlberegninger, og det er tydeligt, at tallene ikke bliver bedre af sig selv, siger Pierre Moscovici, der er EU’s kommissær for økonomiske og finansielle anliggender samt beskatning og told.


- Medlemsstaterne må nu skynde sig at blive enige om en endelig EU-momsordning, der er mere modstandsdygtig over for svig, som foreslået af EU-Kommissionen tidligere i år. Jeg opfordrer alle vore medlemsstater til at føre åbne og meningsfulde drøftelser, der kan bidrage til næste års forslag, så vi én gang for alle kan tackle dette emne, siger han videre.


Undersøgelsen om momsgabet er finansieret af EU-Kommissionen som led i EU-Kommissionens arbejde med at reformere momsordningen i Europa og slå ned på skattesnyd og -unddragelse. Rapporten dokumenterer, at selv om nogle medlemsstater har forbedret deres opkrævning af momsindtægter, så kan der kun opnås væsentlige fremskridt, hvis medlemsstaterne enes om at gøre den nuværende EU-momsordning enklere, mere modstandsdygtig over for svig og mere erhvervsvenlig.


Momsgabet blev mindsket med 2,5 milliarder euro i 2014 sammenlignet med 2013, men de enkelte medlemsstaters resultater varierer stadig enormt hvad angår overholdelsen af momsreglerne. 18 medlemsstater havde forbedrede tal, mens otte medlemsstater ikke var i stand til at opkræve mere i moms end det foregående år.

Skønnene for 2014 er mere præcise end for tidligere år takket være forbedrede regnskabsoplysninger fra EU-medlemsstaterne, der følger nye internationale standarder.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst