Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Antallet af ubesatte stillinger stiger

Mandag 29. august 2016 kl: 08:42
Af: Redaktionen

Der er op mod 10.000 ubesatte stillinger i de private transport- og handelsvirksomheder. Det fremhæver arbejdsgiverorganisationen ATL mandag. Antallet af ubesatte stillinger var i 1. kvartal 2016 ca. 1.500 højere end samme kvartal året før. Der er tale om en stigning på knap 18 procent


Andelen af ubesatte stillinger i transport- og handelsbranchen opgjort i procent af det samlede antal stillinger udgjorde i 1. kvartal 2016 1,5 procent. Det er det højeste niveau for et 1. kvartal, siden man begyndte at lave statistikken i 1. kvartal 2010.


Arbejdsgiverorganisationen ATL peger på, at det ikke muligt at få en opgørelse over antallet af ubesatte stillinger alene for transportbranchen. Men direktør i ATL Lars William Wesch hører ofte fra virksomheder, der har problemer med at besætte stillinger.


- Vi oplever, at virksomhederne inden for vejgodstransporten i stigende grad efterspørger arbejdskraft. Der er brug for en omfattende indsats i de kommende år, hvis ikke manglen på arbejdskraft skal påvirke virksomhedernes muligheder for at udvikle sig, siger han. 


I begyndelsen af 2016 spurgte ATL sine medlemmer om deres forventninger til fremtiden. Næsten en tredjedel af vognmændene forventede stigende beskæftigelse i årets første halvdel i forhold til samme periode året før. Hertil kommer de stillinger, der er blevet ledige, fordi en del chauffører er gået på pension. 


Ifølge undersøgelsen er det ofte svært for vognmændene at få besat de ledige stillinger. Blandt de virksomheder, der sidste år søgte efter nye medarbejdere, var det hver fjerde, der søgte forgæves. Derfor bruger godt hver syvende vognmand udenlandsk arbejdskraft til at udfylde de ledige stillinger.


I fremtiden kan det dog blive sværere at tiltrække udenlandsk arbejdskraft. En prognose fra EU’s statistikkontor Eurostat viser, at befolkningen i den erhvervsaktive alder vil falde med næsten 16 millioner i de 28 EU-medlemslande frem mod 2030. Befolkningen uden for den erhvervsaktive alder vil samtidig stige med næsten 26 millioner.


- Det er helt nødvendigt, at vi fortsætter charmekampagnen og sørger for at tiltrække flere unge til branchen. Vi kan glæde os over, at Transportens Udviklingsfond har besluttet at forlænge kampagnen ”Job i transport”, som ATL, DTL-A og 3F står bag, siger Lars William Wesch.


Andelen af ledige stillinger i den private sektor  (handel og transport mv.) (Kilde: Danmarks Statistik og ATL)




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst