Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Førerhusene er vokset i størrelse

Fredag 26. august 2016 kl: 12:55
Af: Redaktionen

Førerhusene er vokset i størrelse

Uanset hvilket førerhus en kunde vælger at få en af de nye Scania’er leveret med, får man mere kabineplads end tidligere. Scania’s udviklere og designere har udnyttet pladsen inden for de givne rammer endnu mere effektivt end tidligere. Førerhuset er indvendigt er vokset omkring fem centimeter i længden, men førerhusene i de nye modeller har generelt set også højere til loftet


- Vores nye standardtag er 10 cm højere end det nuværende standardtag, siger Kristofer Hansén, Scanias designchef.


- Og selv modellerne med højt tag er mere rummelige end før. Vi taler om en højdeforskel på 16 cm, som selvfølgelig vil blive særligt værdsat af dem, som både arbejder og opholder sig meget i deres køretøj, siger han videre.


Topmodellen er det nye S-førerhus, som er udstyret med et helt plant gulv og tilbyder øget kabineplads. Den er efter Scania’s opfattelse det oplagte valg for kunder, som stiller de højeste krav til plads, ergonomi og funktionalitet.


- Det kan ikke bestrides, at vores nye S-førerhus udstråler alt det, som vi har arbejdet med omkring faktorer såsom komfort, opbevaringsmuligheder, rummelighed, ergonomi og syn­lighed. En brugervenlige og ergonomisk udformet indstigning med fire trin fører op til en arbejdsplads, som enhver chauffør efter vores mening vil elske, når han får muligheden for at opleve den, siger Göran Hammarberg, der er chef for førerhusudvikling hos Scania.


Udsynet er blevet forbedret
I alle nye førerhuse er chaufførens grundposition flyttet 65 mm længere frem mod forruden og 20 mm længere ud mod siden sammenlignet med den nuværende gene­ration af førerhuse. Det er der ifølge Scania flere grunde til. Den vigtigste sigter mod at for­bedre chaufførens position, hvad angår kontrol over kørertøjet, udsyn og kabineplads - især i forhold til senge og muligheden for sædejustering.


De nye førerhuse forbedrer udsynet betragteligt takket være et større glasareal, et lavere instrumentpanel, tyndere dørsider og optimerede A-stolper. Sidespejlene har også spillet en afgørende rolle. Som standard er der designet helt nye spejle med fokus på aerodynamik og optimalt udsyn til selve spejlene såvel som ud over og forbi dem, hvilket er lige så vigtigt. Spejlene på R- og S-førerhusene er udstyret med vidvinkelfunktion lige som de er elektrisk justerbare, opvarmede og vibrationsdæmpede.


Selv fronten og sidespejlene har fået et nyt design og en ny udformning, som giver både bedre udsyn og forbedret aerodynamik. Elektrisk justering findes som alternativ, og alle sidespejle kan males. Førerhusene er forberedt til installation af kameraer som ekstraudstyr eller som erstatning af et spejl.


























Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Politiet tilbageholdt lastbil i Kalundborg
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- En plus en plus en plus en - bliver et 34 meter langt vogntog
- Vognmand fra Brylle hentede påhængsvogn til veksellad i Hedensted
- Tysk-italiensk joint venture har fået ok fra konkurrencemyndighederne
- Green Truck Award endte igen hos Scania
- Forhandler af store og små køretøjer er tilfreds med 2023-resultatet
- Lastbilchauffør blev overfaldet af to mænd på rasteplads ved Holbæk
- 47 fik guldmedaljer ved DM i Skills 2024
- Chauffører underviser skolebørn i trafiksikkerhed
- Fredag 19. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst