Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Debat: Stop snakken og kom i arbejdstøjet

Fredag 26. august 2016 kl: 10:51
Af: Redaktionen

Vognmandsorganisationen FDL afviser Liberal Alliances ensidige krav om topskat skattelettelse. - Det er uforståeligt, at politikerne bliver ved med at tale om skattelettelser uden også at sætte fokus på virksomhedernes konkurrenceevne. Nogle politikere vil mindske topskatten, mens andre politikere ønsker at mindske bundgrænsen, men der er ikke meget, som tyder på løsninger, som reelt kan hjælpe virksomhederne, siger FDL’s formand, Christian Jensen

Han tidligere fremført, at det er virkningsløst at mindske medarbejdernes skattetryk, hvis virksomhederne fortsat skal fakturere ud på den høje bruttoløn.
 

Christian Jensen fortsætter:

FDL kan naturligvis godt gå ind for skattelettelser, men kun for lettelser, som i deres substans kan reducere bruttoløns-omkostningerne. For det er forskellen på danskernes bruttoløn og udlændingenes bruttoløn, der skaber problemerne. Derfor opfordrer FDL til en seriøs debat om problematikken.

Det er naturligvis politikernes ret at have klare holdninger og fremsætte krav, men kæden hopper af, når man hører Anders Samuelsen fra Liberal Alliance true med at vælte regeringen, hvis ikke Venstre vil lette topskatten. Hvor meget, man skal lægge i Liberal Alliances trusler, er svært at finde ud af, for Anders Samuelsen truer med jævne mellemrum med at vælte regeringen, hvis ikke Venstre vil gå ind for Liberal Alliances mærkesager. 

Men har Anders Samuelsen virkeligt mod til at vælte den borgerlige regering, eller er det et slet maskeret pres? Nøgternt bedømt kan man vel sige, at Anders Samuelsen har truet Venstre så mange gange, uden dog at vælte Lars Løkke af pinden. Omvendt kan man så udtrykke undren over, at Venstre ikke bruger nogle af kræfterne på at sætte Liberal Alliance på plads.

Vi er da helt på det rene med, at en smal Venstre-regering alle dage vil have svært ved at manøvrere sig gennem et farefuldt farvand, hvor der måske skal tages hensyn til kravene fra Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og i nogen grad de konservative. 

Men vi undrer os meget over, at der endnu ikke er realiteter bag snakken om en langsigtet skattereform. For det er lige præcis en gennemgribende skattereform, der skal til, hvis danske virksomheder skal bevare blot noget af deres konkurrenceevne. Man behøver altså ikke at være økonom for at kunne regne ud, at lettelser af top- eller bundskat ikke gavner virksomhederne. FDL opfordrer derfor politikerne til at droppe truslerne og spillet for Galleriet. Pak ideologien væk og brug i stedet kræfterne på en seriøst gennemarbejdet skattereform.





Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst