Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Skat trodser højesteretsdom om beskatning af søfolk

Tirsdag 23. august 2016 kl: 13:52
Af: Redaktionen

For at styrke de danske rederiers internationale konkurrenceevne er søfolk under visse forudsætninger fritaget for at betale skat. Et centralt element i skattereglerne er det såkaldte destinationsbegreb, der fastlægger, hvornår rederierne kan benytte de gunstige skatteordninger

På trods af, at Højesteret har underkendt Skat’s restriktive fortolkning af destinationsbegrebet til skade for de danske rederiers konkurrenceevne, fremfører Danmarks Rederiforening, at Skat fortsætter i sin praksis. 

Danmarks Rederiforening opfordrer nu skatteministeren til at komme på banen for at få afklaret sagen hurtigst muligt. Sker det ikke, kan danske rederier blive tvunget til at udflage.


I sin dom fra 27. maj i år fastslår Højesteret, at det såkaldte destinationsbegreb ikke skal tolkes så restriktivt som Skat gør, men godt kan omfatte sejlads mellem to destinationer på havet, som for eksempel to skibe. Sådan tolkes EU-retningslinjerne af myndighederne i andre EU-lande, men altså ikke af Skat i Danmark.


Skatteministeren undersøger sagenSkatteminister Karsten Lauritzen oplyser til Nordjyske Stiftstidende, at Skatteministeriet er ved at undersøge mulighederne for en justering af destinationskravet. Derudover er Skat i gang med at afklare, hvilken betydning højesteretsdommen har for praksis på området.


- Vi ønsker en hurtig afklaring. Det bør være en politisk ambition i Danmark at sikre konkurrencedygtige rammevilkår, så vi fortsat kan udvikle Det Blå Danmark. Heldigvis går Højesterets dom i denne retning, så vi håber skatteministeren følger med, siger underdirektør Jacob K. Clasen fra Rederiforeningen.



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst