Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
GRÆNSEOVERSKRIDENDE SAMARBEJDSFORUM:

Femern er på ret kurs

Fredag 1. juli 2016 kl: 11:37
Af: Redaktionen

Det går fremad med at skabe en fast forbindelse under Femern Belt. I begyndelsen af marts blev indgået en politisk aftale blandt forligspartierne bag Femern-projektet om, at Femern A/S må indgå betingede aftaler med de foretrukne entreprenører. På forårets sidste dag blev kontrakterne skrevet under

Formandskabet i STRING-samarbejdet (Southwestern Baltic Sea Transregional Area Inventing New Geography), som er et politisk samarbejde mellem regionale aktører i Nordtyskland, Danmark og Sydsverige, kalder det for et afgørende skridt fremad mod realiseringen af den faste forbindelse mellem Danmark og Tyskland.


- Partnerne i STRING-samarbejdet er ovenud tilfredse med og særdeles glade for, at endnu et vigtigt skridt mod etableringen af den faste forbindelse under Femern Belt er blevet taget i dag, siger STRING-formand Thomas Hansson, Region Skåne, i en kommentar. 


- For selv om den tyske miljøgodkendelse og en egentlig byggetilladelse stadig er under behandling hos de tyske myndigheder, viser den stærke politiske støtte til projektet både i Tyskland, Sverige, Danmark og EU, at projektet er højt prioriteret. De danske forligspartier i Folketinget bag projektet har vist deres uindskrænkede opbakning om og tiltro til Femern-forbindelsen, allerede inden en tysk myndighedstilladelse foreligger. Deres beslutning om, at bygherren Femern A/S nu har kunnet indgå betingede kontrakter med de foretrukne entreprenører, er et stærkt udtryk for den politiske holdning, lyder det videre fra STRING- formanden. 


- Med Femern A/S ́ valg af byggekonsortier - som består af tre dansk-europæiske samarbejder med blandt andet toneangivende danske og tyske entreprenører, er der sikret både lokalt kendskab, god forståelse for arbejdsmarkedet og høj kvalitet i arbejdet. Det vidner desuden om byggeriets karakter af et dansk-ledet mega-projekt af europæiske dimensioner. Konsortierne rummer verdensomspændende ekspertise på bæredygtigt anlægsarbejde og logistik under størst mulig hensyntagen til miljøet på land og til havs. Det er meget glædeligt, siger næstformand i STRING, regionsrådsformand Jens Stenbæk, Region Sjælland. 


- Vi hilser desuden de initiativer på begge sider af Femern Bælt velkommen, som allerede er iværksat for at få lokale og regionale små og mellemstore virksomheder til at byde ind på opgaver i forbindelse med byggeriet, siger han videre.


- Kort sagt er det godt at være nået så langt. Med en forventet åbning af forbindelsen i 2028 er processen naturligvis langvarig. Men det grænseoverskridende arbejde for bæredygtig vækst, jobs, en ny og grønnere infrastruktur samt miljøet i STRING-korridoren mellem Hamburg og Skåne er allerede er godt i gang. Og det arbejde har i dag fået et ekstra tilskud af positiv forventning og optimisme, siger Thomas Hansson og Jens Stenbæk samstemmende. 






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Politiet tilbageholdt lastbil i Kalundborg
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- En plus en plus en plus en - bliver et 34 meter langt vogntog
- Vognmand fra Brylle hentede påhængsvogn til veksellad i Hedensted
- Tysk-italiensk joint venture har fået ok fra konkurrencemyndighederne
- Green Truck Award endte igen hos Scania
- Forhandler af store og små køretøjer er tilfreds med 2023-resultatet
- Lastbilchauffør blev overfaldet af to mænd på rasteplads ved Holbæk
- 47 fik guldmedaljer ved DM i Skills 2024
- Chauffører underviser skolebørn i trafiksikkerhed
- Fredag 19. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst