Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Faste vikarer giver effektive lagre

Onsdag 8. juni 2016 kl: 08:49
Af: LTL.dk - Lager & Transport Logistikmagasinet

Dagrofa er Danmarks største dagligvaregrossist og leverer varer til blandt andre Meny, Spar og Kiwi. Et af redskaberne til at få deres effektive lagre til at fungere så smidigt og lønsomt, som de gør, er et stort vikarkorps

- Hvis vi selv skulle være bemandet til at tage de udsving, der er i produktionen, ville vi have rigtig mange timer, vi skulle aflønne, hvor vi ikke fik noget produktivt ud af dem. Eller også ville vi have en stor pukkel af overarbejdstimer, vi skulle aflønne. 


Sådan lyder det fra Dagrofas logistikchef, Michael Hellegård, når han skal forklare, hvorfor det giver mening for dagligvaregiganten i høj grad at gøre vikarer til en fast del af produktionen. Det handler ganske enkelt om at kunne justere mængden af arbejdskraft løbende i takt med det altid skiftende pres på lageret.


Regel skabte vikarbehov
Stikker man lidt dybere, er der dog også en anden forklaring, forstår man på Michael Hellegård.


- Tidligere kunne vi tilpasse vores produktionskapacitet med egne deltidsansatte, men med indførelsen af 15 timers-reglen mistede vi en stor del af den fleksibilitet, siger han.


Men udfordringen blev grebet konstruktivt an, og man valgte at entrere med et vikarbureau, som kunne hjælpe med at løfte opgaven.


Det har krævet fokus på oplæring og løbende integration af de løst tilknyttede medarbejdere og et tæt samarbejde med vikarbureauet Moment. Resultatet er blevet en stor succes, som også er blevet taget godt i mod af de faste medarbejdere.


Fleksibilitet for de faste
- Før vi begyndte at bruge vikarer i større omfang, var det nok en smule stramt som fastansat at få en fridag eller en feriefridag uden for de skemalagte ferier. Derfor er det også hurtigt blevet synligt for vores faste folk, at de har fået en fleksibilitet, vi ikke har kunnet tilbyde før. Så de har faktisk fået bedre vilkår, og samtidig har de jo kunnet se, at mængden af fastansatte er den samme, siger Michael Hellegård.


Fra Moments side oplever man også, at modellen fungerer hele vejen rundt.


- De fastansatte er meget positive over for vikarerne. De kan se, at de er her for at hjælpe. Både i forhold til udsving i den daglige drift og i forbindelse med ferie. Men Dagrofa har også gjort meget ud af at tage godt i mod dem. Vi har udviklet modellen i samarbejde, og det er i høj grad medvirkende til, at det er blevet den succes, som det er, siger Moments konsulentchef, Katrine Hilstrup.


En særlig type vikarer
De vikarer, Moment leverer til opgaven, er fortrinsvis unge og studerende. De har nogle særlige behov, som passer godt til den fleksibilitet, Dagrofa Logistik har behov for, og ifølge Michael Hellegård er det en afgørende detalje.


- De unge studerende vil gerne have et arbejde, hvor de kan tjene nogle penge. For at det kan passe med studierne, skal det helst være aften, weekend og nat, og der passer vores produktion præcis ind, for de kan passe skolen om dagen og så tage 2-3 vagter om ugen alt efter, hvad de orker, siger Michael Hellegård.


En del af kulturen
Selvom de studerende har en løs tilknytning, har Dagrofa Logistik alligevel lagt vægt på at få dem til at være en del af virksomheden.


- Hvis ikke du åbner for at tage dem med ind i virksomheden, så de får en snert af vores kultur, så bliver det sådan nogle, der arbejder lidt ude i periferien. Det vil både betyde, at de ikke blev ordentlig integreret, og at de ikke kom til at bidrage på lige fod, siger Michael Hellegård. 


Gevinsten ved at åbne og tage dem med ind i virksomheden er til gengæld et vikarkorps, der er godt inde i sagerne, og som har en stor villighed til at træde til med kort varsel.


Fra Moments side er der stor begejstring for at kunne være med til at udvikle så avanceret og effektiv en model i samarbejde med en kunde.


- Der er i høj grad tale om et samarbejde, hvor vi finder løsningen sammen. Når vi leverer vikarer til en stor kunde som Dagrofa Logistik, inviterer vi dem for eksempel med ud på arbejdspladsen som en del af screeningen. Det giver både gevinster for deres performance og i forhold til, hvordan de generelt kommer til at indgå på arbejdspladsen, siger Katrine Hilstrup og fortsætter:


- Men jeg må også sige, at der, hvor det virkelig løfter sig, er, når kunden, som Dagrofa, går seriøst ind i det, og i virkeligheden helt grundlæggende bare er enormt dygtige til at få nye folk godt ombord.

-mklarlund




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Nybyggeri har øget antallet af ledige lagerarealer
- Ville du lade dig overvåge på arbejdet?
- Ringsted får nyt pakkedistributionscenter
- Tysk terminaltraktor er kørt ud på et nyt niveau af præcision og komfort
- Transport- og logistikuddannede får hurtigt arbejde
- Logistik-koncern åbner fremtidens terminal, der er fyldt med scannere
- Glædelig jul
- Nyt logistikcenter for dansk modekoncern bliver et af de mest effektive og automatiserede
- Nybyggeri skaber ledige lager- og logistik-lokaler i ældre bygninger
- Uddannelsesorganisation samler tre afdelinger i en
- Online-supermarked lukker lager i Aarhus efter et år
- Uddannelsescenter åbner ny indendørs gaffeltruckhal - og dørene for flere kurser

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst