Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

EU bør have en klar plan for den ydre grænsekontrol inden sommer

Fredag 27. maj 2016 kl: 10:25
Af: Redaktionen

Flere lande vil muligvis indføre grænsekontroller i de kommende måneder, men det afhænger af hvor mange flygtninge, der kommer til Europa i løbet af sommeren. Det kom frem, da Folketingets Europaudvalg sammen med andre interesserede krydsforhørte et par danske og internationale EU-eksperter

Selvom aftalen med Tyrkiet har betydet et markant fald i antallet af flygtninge, der kommer til Europa, er presset stigende på andre ruter. En ny stigning i flygtningestrømmen kan lægge et pres på de indre grænser, hvilket højst sandsynligt får flere lande til at indføre midlertidig grænsekontrol.


- Der bliver allerede arbejdet for at finde en fælles EU-løsning på flygtningeproblematikken, men det er i mine øjne absolut nødvendigt, at man hurtigt finder fælles fodslag i forhold til den ydre grænsekontrol. Det vil afhjælpe presset fra flygtningestrømmen, som sandsynligvis vil stige henover sommeren. EU bør derfor snarest enes om en plan for at styrke håndteringen af flygtninge ved de ydre grænser, siger Karen Roiy, der er europapolitisk chef i transportorganisationen ITD.

 
Fordelene ved de åbne indre grænser og et velfungerende Schengen-samarbejde opvejer ifølge de eksperter, som blev udspurgt af politikerne og øvrige fremmødte, klart eventuelle negative konsekvenser som følge af flygtningestrømmene. Europa har indtil videre modtaget 1,5 millioner flygtninge og migranter. I forhold til den samlede befolkning i EU repræsenterer de 0,3 procent af befolkningen i de 28 EU-lande til sammen.

 
- Vi må for alt i verden ikke sætte Schengen-samarbejdet og det indre marked over styr i et forsøg på at varetage kortsigtede nationale interesser. Det er i vores alles interesse, at udfordringen bliver løst fælles i EU. Det indre marked har haft enorm betydning for den vækst og velstand, vi i dag oplever i Danmark og Europa, siger Karen Roiy. 

 
Eksperterne var enige om, at kontrollen ved de ydre grænser ikke har været særlig effektiv indtil videre, men det er her, EU skal sætte ind, hvis man stadigvæk vil høste frugterne af Schengen-samarbejdet og det indre marked.
 

Karen Roiy er glad for, at eksperterne har samme opfattelse som ITD - at løsningen på krisen skal findes ved at holde de indre grænser åbne samtidig med, at man styrker de ydre. 


- Det er vigtigt for transport- og logistiksektoren og vejen frem for Europa, siger Karen Roiy.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst