Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
BUDSKAB FRA POLITI OG VEJDIREKTORATET:

Hold til højre og skab mere plads

Fredag 27. maj 2016 kl: 09:46
Af: Redaktionen

Hold til højre og skab mere plads

Husker man at holde til højre efter en overhaling og samtidig holde sikker afstand til de andre trafikanter, skaber det bedre plads på vejene og større trafiksikkerhed for alle. I uge 22 sætter Vejdirektoratet og politiet fokus på at få trafikanterne til at holde til højre

Det, der irriterer danskerne allermest i trafikken, er, når andre holder for lidt afstand eller ikke holder til højre. Det viser en undersøgelse, som Vejdirektoratet har fået udført i 2015. 


- Bilister, der ikke holder til højre, sinker ofte trafikken for de bagvedkørende. I Vejdirektoratet arbejder vi for at skabe god fremkommelighed på vejene, og derfor er det vigtigt, at bilister trækker ind til højre, så snart der er plads efter en overhaling. Det giver en mere glidende trafik, større trafiksikkerhed og en bedre udnyttelse af vejen, siger Marianne Foldberg Steffensen, der er leder for trafiksikkerhedsafdelingen i Vejdirektoratet.





Hvad irriterer dig typisk mest ved andre trafikanter?







Politiet og Vejdirektoratet gennemfører i uge 22 en landsdækkende målrettet indsats mod bilister, der ikke holder til højre på vejene. Erik Terp Jensen, Centerchef i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, peger også på, at det er vigtigt for fremkommeligheden, at vi som bilister holder til højre.


- Derfor er det nødvendigt, at alle bilister er opmærksomme på overholdelse af denne grundlæggende bestemmelse i færdselsloven. Det sætter vi særlig fokus på med kampagnen i uge 22, siger han.   


Bilister, der ikke overholder reglerne i færdselsloven, risikerer at blive vinket ind til siden af politiets patruljer og at skulle betale en bøde.
 
Vejdirektoratet har lavet en film, der fortæller, hvordan man som bilist placerer sig rigtigt på veje med flere vognbaner. Videoen kan ses nedenfor.













 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst